Sociedad

'Il Trovatore', protagonista de la 51º Temporada d'Òpera de Maó

L'obra de Giuseppe Verdi arribarà al Teatre Principal els dies 27 i 29 de maig

Representació a Maó. Desembre de 2011

El prestigiós tenor mexicà Arturo Chacón-Cruz encapçala l’elenc de l’òpera ‘Il Trovatore’ que serà enguany la protagonista de la 51ª Temporada d’Òpera que organitza els Amics de s’Òpera de Maó.

L’obra de Giuseppe Verdi es celebrarà els propers dies 27 i 29 de maig al Teatre Principal de Maó, sota la batuta del director Guiseppe Finzi a càrrec de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la direcció escènica de Massimo Gasparon.

Chacón-Cruz, en el paper de ‘Manrico’, estarà acompanyat per la soprano italiana Roberta Mantegna com a ‘Leonora’, el baríton Ernesto Petti en el rol de ‘Il Conde di Luna’, Silvia Beltrami com a ‘Azucena’, Manuel Fuentes en el paper de ‘Ferrando’ i la cantant local Maria Camps en el paper de ‘Inés’. Tanca el repartiment el Cor dels Amics de s’Òpera, dirigit per Cristina Álvarez.

Estrenada el 19 de gener de 1853 al Teatre Apollo de Roma, ‘Il Trovatore’ és una de les òperes més reconegudes de Giuseppe Verdi. Un peça romàntica, en quatre actes, de trama novel•lesca, ambientada a començaments del segle XV a la Corona d’Aragó.

CONCERT I CONFERENCIA

El concert líric s’ha previst peldissabte12de novembre i comptarà amb les veus baríton d’origen mongoles Amartuvshin Enkhbat, que ja va visitar Menorca amb motiu de la representació del darrer Rigoletto i de la soprano, Maria José Siri, amb l’acompanyament musical de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, aquesta vegada sota la batuta del director, Jordi Bernacer.

El programa per aquest concert de tardor encara no s’ha definit però estarà format peces conegudes del repertori operístic. Finalment, la conferència divulgativa anirà a càrrec novament de l’humanista i conferenciant Ramon Gener, al Teatre Principal de Maó el diumenge 8 de maig, unes setmanes abans de l’estrena d’Il Trovatore per parlar sobre aquesta òpera de trama medieval i tall romàntic amb un triangle amorós entre un tenor i una soprano on s’interposa un baríton rival.

El Patronat de la Fundació Menorquina de l’Òpera està integrat pel Govern Balear, el Consell Insular de Menorca, l’Ajuntament de Maó i l’Associació d’Amics de s’Òpera de Maó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00