Política

Andorra Endavant insta a legalitzar urgentment el CBD

Carine Montaner es fa ressò del cas d'un jove que fa set mesos que està en presó preventiva, per haver comprat mig quilogram d'aquest derivat del cànnabis, quan hi ha sis botigues que en venen

Els consellers d'Andorra Endavant, Carine Montaner, Noemí Amador i Marc Monteagudo / Sergi Perez Moreno

La formació presidida per Carine Montaner es fa ressò del cas d'un jove que fa set mesos que està en presó preventiva, després de ser detingut per haver comprat per internet mig quilogram d'aquest derivat del cànnabis, però que no té els seus efectes psicotròpics. Així ho declara l'Organització Mundial de la Salut, remarca, i tampoc el considera com una droga. En aquest sentit, i tenint en compte que hi ha sis empreses que venen CBD de forma legal, apunta que és una contradicció amb la situació de l'empresonat.

Davant d'aquesta situació, "no entén" com és que el Govern no ha regulat amb urgència el cànnabis terapèutic i recorda que té beneficis antiinflamatoris, analgèsics, antiepilèptics o relaxant muscular, entre altres. A més, permetria desenvolupar un sector de negoci al seu voltant, tal com li demanen des de l'associació de pagesos i ramaders, i seria un més dels 17 països europeus, entre els quals França i Portugal, on es cultiva amb finalitats medicinals.

Quant a la situació del jove, lamenta la "injustícia" que representa aquest cas, comparada amb la del gerent de la CEA, qui fa pocs mesos va ser detingut per possessió d'una petita quantitat de cocaïna i es va acollir a una condemna per la via ràpida.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00