Economía y negocios

Els propietaris de terres reclamen buscar solucions pròpies a la problemàtica de l'habitatge

L'entitat reclama a les administracions que trobin l'equilibri entre aplicar polítiques que permetin viure a tothom al país, sense incórrer "en un intervencionisme que perjudica greument el mercat de lloguer".

La vall central d'Andorra / ANA

L'Associació que els agrupa, l'APTA, ha tramès un comunicat a través del qual considera que el Principat "ha de tenir una visió pròpia de l'urbanisme", ja que tot i que l'habitatge és una problemàtica generalitzada arreu, "no podem emmirallar-nos en les solucions que implementen altres localitats", perquè l'impacte que suposa per als ciutadans el fet d'haver de sortir del país per trobar una llar, "té unes connotacions importantíssimes". És per això que reclamen a les administracions que trobin l'equilibri entre aplicar polítiques que permetin viure a tothom al país, sense incórrer "en un intervencionisme que perjudica greument el mercat de lloguer".

Des de l'entitat recorden que només el 5% de la terra no construïda està en mans de la propietat privada, que equival a uns 25 quilòmetres quadrats, per tant, no es pot malbaratar i s'ha de destinar a les empreses que aportin alt valor afegit i que no requereixin excessiva mà d'obra.

D'altra banda, també consideren un greu "error" posar un preu genèric de vuit euros el metre quadrat a tot el territori, sense tenir en compte les grans diferències d'ubicació, de materials de construcció o d'any d'antiguitat de cada habitatge".

Malgrat que aquestes polítiques, i les que se'n derivaran de les modificacions dels plans d'ordenament urbanístic de cada parròquia, els han "perjudicat i desposseït" tant a nivell de valor com de drets", allarguen la mà a les institucions per continuar treballant plegats.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00