Más deportes

Govern augmenta un 9% l'import de les subvencions esportives

La FAE i el VPC són els grans beneficiats pels resultats obtinguts al llarg de la temporada

Monica Bonell i Alain Cabanes durant l'acte d'aquest migdia / SFGA

El ministeri d'Esports atorgarà 4,6 milions a les federacions i entitats esportives del país. Són les ajudes corresponents al 2024 de les quals una part ja s'ha avançat el pagament en el passat mes de gener i el restant es completarà abans del 30 de juny. La ministra Mònica Bonell i el secretari d'Estat Alain Cabanes han presentat les quantitats d'unes subvencions que s'incrementen un 8,6% a causa de la pujada de l'IPC i de la creació d'una partida específica per als jocs dels petits estats del 2025. Totes les entitats han vist augmentades les seves prestacions, en especial la federació d'Esquí i el VPC Andorra. Són les dues que més, la primera rebrà 1,3 milions, 150.000 euros més que l'any passat, pels resultats majoritàriament de Joan Verdú.

Bonell ha confirmat que la FAE va els va demanar una ajuda d'1,4 milions per cobrir les necessitats que tenen, però finalment seran aquests 1,3; una xifra important segons la ministra, que ha de servir per al foment de la base.

El VPC és l'altre premiat amb 100.000 euros més per l'ascens a la segona divisió espanyola del rugbi. A més, Bonell ha assegurat la tornada del VPC al Nacional la temporada vinent, un cop pugui fer-se el canvi de gespa a herba artificial. L'executiu traurà el concurs la setmana vinent i abans de finalitzar el mes de juny decidiran si fer el canvi de la superfície a l'agost o al desembre quan estigui enllestit el camp de la FAE.

D'altra banda, el secretari d'Estat d'Esports ha remarcat la importància de tenir els calendaris de cadascuna de les federacions per determinar les despeses i ha afirmat que un dels criteris que també avaluen és la formació de la base i de l'esport femení.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Carles Rosell

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor de l’Aquí Esports, col·laborador de Carrusel i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00