Sociedad

El Govern declara "d'interès autonòmic" l'ampliació de la subestació elèctrica des Mercadal

El projecte de la bateria de Menorca està inclòs en la vigent Planificació Elèctrica 2021-2026, que preveu la major inversió de l’Estat a les Illes Balears amb una inversió de 1.169 milions d’euros

Subestació elèctrica des Mercadal

Maó

El Consell de Govern ha declarat d’interès autonòmic l’ampliació de la subestació elèctrica des Mercadal, de 132 kV i la instal·lació de bateries d’emmagatzematge.

Aquestes instal·lacions permetran incrementar l’eficiència econòmica en el despatx de generació elèctrica; explotar els enllaços entre illes i la Península per damunt dels límits actuals, i evitar així generació d’energia tèrmica, no renovable, addicional.

El projecte de la bateria de Menorca està inclòs en la vigent Planificació Elèctrica 2021-2026, que preveu la major inversió de l’Estat a les Illes Balears amb una inversió de 1.169 milions d’euros destacant, a més de la bateria, el reforç de la connexió amb la Península.

La tramitació d’aquests projectes, el promotor dels quals és Red Eléctrica de España, SAU, ja s’ha iniciat mitjançant el procediment d’autorització administrativa prèvia i de construcció, i la declaració, en concret, d’utilitat pública, de l’obra que es pretén fer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00