Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní

Marisa Amaro, de l'Associació de Geum Dodou de Melilla: "No hi ha màfies"

Marisa Amaro i Nico Castellano, enviat de la SER al Marroc, contextualitzen l'assalt a la tanca Melilla

ENTREVISTA. Marisa Amaro, Associació Geum Dodou de Melilla: “No compartim la gestió de Pedro Sánchez amb la immigració africana”

ENTREVISTA. Marisa Amaro, Associació Geum Dodou de Melilla: “No compartim la gestió de Pedro Sánchez amb la immigració africana”

12:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1656315034_213_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Marisa Amaro no comparteix les declaracions de Pedro Sánchez sobre l'assalt on culpa dels fets a les màfies i lloa la feina de la policia espanyola. "La política que s'està fent no s'està realitzant comptant amb les persones que, recordem, són refugiats. Són homes i dones que intenten buscar una sortida dels seus països d'origen on també estan patint violència", ha constat en una entrevista a Aquí amb Josep Cuní. A més, ha volgut aclarir que "la gent que està als boscos és perquè no tenen cap possibilitat econòmica i per això volen entrar. No hi ha màfies".

De les aproximadament 2.000 persones que van intentar accedir a Espanya el passat divendres a través del control fronterer del 'Barrio Chino', només 133 persones ho van aconseguir. Marisa Amaro explica que "és molt difícil comunicar-se amb ells perquè estan incomunicats seguint el protocol Covid, no tenen telèfon". L'Associació de Geum Dodou de Melilla està esperant a poder fer un acompanyament psicològic als migrants perquè asseguren que hauran de passar un dol. Ara mateix, no són "conscients del que estava passant darrere seu" però quan ho vegin "serà molt dolorós per a ells saber que tots els seus companys es van quedar pel camí i, sobretot, saber de quina manera ha passat".

La multitud de versions no promou tenir una única versió dels fets. Marisa Amaro apunta que el que sí que se sap és que va ser una "ratera", per un costat hi havia els cossos policials del Marroc i a l'altre els espanyols. L'enviat de la SER al Marroc, Nico Castellano, afegeix que ha pogut observar que "72 h després l'escena està totalment neta, no hi ha rastre ni dels pals, ni de les pedres. Ja s'ha reconstruït la tanca que separa Espanya del Marroc". Tot i això, el periodista recull les paraules de diferents testimonis que declaren que la violència s'ha exercit des de les autoritats marroquines no té precedents.

Nico Castellano també ha transmès les paraules de les associacions pro drets humans del Marroc: "Les forces de seguretat d'Espanya estaven amb els braços plegats". Alguns testimonis també apunten que "molts dels migrants van estar fins a deu hores tirats a terra, ferits i agonitzant. Molts dels morts oficials són persones que no van rebre cap mena d'atenció medica". Actualment, a no hi ha cap investigació oficial i no s'han identificat els morts. El portaveu de l'associació marroquí pro drets humans, Omar, assegura haver vist fins a 15 cossos al terra de la morgue perquè no entraven a la cambra frigorífica. Marisa Amaro ha constat la preocupació per la rapidesa i la urgència amb què s'està intentant enterrar els cossos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00