Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

L’Audiència de Barcelona absol Rosell, Bartomeu, Neymar i sis altres acusats pel cas Neymar-DIS

El tribunal considera que no s’han pogut provar els delictes de corrupció entre particulars i estafa. “Els ha sortit el tret per la culata”, diu l’advocat de Bartomeu al ‘Què t’hi Jugues’

L’Audiència de Barcelona absol Rosell, Bartomeu, Neymar i sis altres acusats pel cas Neymar-DIS

L’Audiència de Barcelona absol Rosell, Bartomeu, Neymar i sis altres acusats pel cas Neymar-DIS

14:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1670942440728/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt aquest dimarts tots els processats del cas Neymar, acusats pel fons d’inversió brasiler DIS de corrupció entre particulars i estafa. Els expresidents del Barça Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, Neymar Jr, Neymar pare, Nadine Gonçalves (la mare), l’expresident del Santos Odilio Rodrigues, l’empresa N&N i els clubs -Santos i Barça- han quedat absolts de tots els càrrecs i, a més, l’Audiència ha condemnat DIS a pagar part de les costes processals. De fet, la Fiscalia ja va retirar tots els càrrecs i va demanar l’absolució per a tothom en l’última jornada del judici. “Des del moment que el Fiscal va retirar l’acusació ja teníem indicis que el judici ens havia anat molt bé”, ha reconegut l’advocat de Josep Maria Bartomeu, José Maria Fuster Fabra, als micròfons del ‘Què t’hi Jugues’.

Segons diu la sentència, a la qual ha tingut accés SER Catalunya, en els contractes que van dur Neymar Jr a fitxar pel Barça no hi va haver delicte de corrupció entre particulars per tres motius: el primer, perquè els acords entre el Barça, Santos i N&N no tenien com a únic objectiu perjudicar DIS; el segon motiu, perquè els 40 milions que va pagar el Barça a l’empresa N&N no van ser un pagament corrupte per perjudicar DIS sino que eren salari futur del jugador; i en tercer lloc, perquè DIS no era la titular del jugador i, per tant, no podia ser perjudicada de manera directa.

En el cas de l’estafa, el tribunal rebutja que hi hagués simulació contractual en dos acords entre el Santos i el Barça per amagar el preu real del traspàs. Els dos clubs van pactar dos partits amistosos amb una multa de 4,5 milions d’euros en el cas de no jugar-se. El primer es va disputar al Camp Nou, però el segon no es va jugar mai. Tot i això, el Barça no va pagar res al Santos, a qui la mateixa Audiència culpa de no haver trobat la data per disputar el partit al Brasil. El segon contracte pertany al pagament de 7,9 milions d’euros pels drets preferencials de Giva, Gabriel Barbosa i Víctor Andrade, que DIS també considerava simulat per afegir aquesta xifra al preu real de Neymar. El tribunal també rebutja les tesis de DIS, el valora com un contracte habitual al mon del futbol i destaca la denúncia que el Barça va interposar contra el Santos per haver traspassat Gabriel Barbosa a l’Inter de Milà sense donar aquest dret de tempteig al club blaugrana, un fet que en descartaria la simulació.

L’Audiència de Barcelona, a més, conclou que DIS hagués hagut de reclamar el seu perjudici als tribunals civils del Brasil en comptes d’apostar per la via penal. Tot i això, l’advocat de Bartomeu creu que el contracte entre DIS i Neymar “tenia clàusules abusives i que al Brasil ho hagués tingut molt complicat. Van aprofitar que el Pisuerga passava per Valladolid, amb el primer cas Neymar i es van presentar a Espanya. Però els ha sortit el tret per la culata”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00