Sociedad

El telèfon d'atenció a les víctimes de violències masclistes rep 40 trucades cada dia

En el que portem d'any, 9.500 persones han marcat el 900 900 120 per demanar ajuda perquè han estat agredides o se senten amenaçades per un home. Són un 16% més que l'any passat

Telèfon contra les violències masclistes / Institut Català de les Dones

Enguany, el telèfon d'atenció a les víctimes de violències masclistes a Catalunya ha atès ja prop de 9.500 trucades, un 16% més que en el mateix període de l'any passat, segons ha avançat el programa Aquí Catalunya. Això vol dir que, de mitjana, cada dia hi ha gairebé 40 dones que senten l'amenaça d'un home que els ha fet mal o vol fer-los mal, ja sigui a nivell físic, psicològic, emocional o sexual, perquè la violència masclista té múltiples cares.

Repassant l'activitat d'aquest telèfon per mesos es comprova que durant els mesos d'estiu les trucades es disparen. Se n'han rebut 3.700 entre juny i agost.

Telèfon gratuït i sempre disponible.

El telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista és el 900 900 120, és totalment gratuït i està disponible 24h, els 365 dies de l'any. Fins a finals del 2022 només oferia informació dels serveis disponibles, però ara ja fa un primer acompanyament psicològic i ofereix també assessorament jurídic a la víctima de maltractaments.

Les persones que despengen aquest telèfon poden atendre en més de 120 llengües diferents. A més, s'atén en més de 124 llengües diferents.

Nou feminicidis a Catalunya aquest any

En el que portem d'any, han mort a Catalunya 9 dones, assassinades a mans de la seva parella o exparella que han deixat 7 fills orfes de mare. Quatre d'aquests crims s'han produït a l'estiu. Al conjunt de l'estat, les víctimes mortals de violència masclista són ja una quarantena.

Si mirem una mica enrere, a l'última dècada hi ha hagut 122 feminicidis a Catalunya. Hi ha 91 criatures que han perdut la mare a conseqüència d'aquests crims.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00