Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Quim Carandell: "El bar és un santuari"

El col·lectiu teatral de La Ludwig Band estrena el musical 'Artemi, el cambrer abstemi'

ENTREVISTA. Artemi, el cambrer abstemi

ENTREVISTA. Artemi, el cambrer abstemi

23:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710076656529/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ja ho diuen que La Ludwig Band és un grup de música únic en la seva espècie. No fan urban ni sons llatins ni tiren de sintetitzadors dels anys 80 per fabricar hits com molts artistes de la seva generació. I encara ho son més d’especials perquè, cul inquiets com son, també fan espectacles de teatre musical amb el col.lectiu Pedant a Missa i Repicant. Ara, acaben d’estrenar ‘Artemi, el cambrer abstemi’ amb La Perla 29 al Teatre de la Biblioteca de Catalunya de Barcelona.

Quants actors no han fet de cambrers?

Si a la seva anterior obra, ‘Sant Pere el Farsant’, el punt de partida era un episodi de violència policial que va patir un dels actors-músic del col·lectiu, en Lluc Valverde (el van detenir en una manifestació semblant a les del 15-M a París quan estudiava teatre a la Sorbonne), en aquest nou muntatge, la idea gira també al voltant d’experiències personals. Molts d’ells han hagut de servir copes en bars per fer calés mentre estudiaven o no aconseguien una feina artística.

L'argument

L’Artemi és un noi que hereta el bar familiar perquè el germà que el portava ha mort i el pare està mol malalt. L'establiment està carregat de deutes i hipotecat, i per això fa una "amistat perillosa" amb una dona de negocis. Però, sobretot, l'Artemi viu una història d'amor amb el repartidor que porta les llimones al bar; un amor no correspost que el durà a actuar de forma despitada i despiatada.

Té de tot

Al 'Tot és comèdia', Quim Carandell, autor de la dramatúrgia amb en Lluc Valverde (i tots dos actors de l'obra), ha resumit el seu espectacle de "teatre extravagant" amb aquestes paraules: "Hi ha música, hi ha vers (els diàlegs estan escrits en vers com en el teatre del Siglo de Oro), hi ha “chistes”, hi ha moments de llagrimeta, hi ha de tot… i tot en dues hores, ja avisem al principi de l'obra". Una proposta que no és de teatre convencional realista, tot té un aire surrealista i oníric molt marca de la casa dels d'Espolla.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00