Sociedad

Troben els cadàvers momificats d'un home i la seva mare a Roses

Els cadàvers van ser localitzats després que algú forcés la porta de l'apartament per robar-hi o ocupar-la. Els cossos no presenten indicis de criminalitat.

Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra. EFE/David Borrat. / David Borrat (EFE)

Macabra troballa en una casa propera als canals de Santa Margarida, a Roses. Els Mossos confirmen que es tracta d’una dona i un home que van ser localitzats dimecres passat, 3 d’abril, cap a tres quarts de 6 de la tarda en aquest habitatge de la urbanització. La dona tenia 97 anys i el fill, 65, tot i que són dades que es basen en la documentació trobada al domicili, situat al carrer de la Punta de la Ferrera de Santa Margarida. Tots dos pertanyen a una família originària d'Andalusia.

Els dos cossos són a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya a Barcelona, per tal que els especialistes en antropologia en facin un estudi exhaustiu i intentin acotar al màxim la data de la defunció. Per l’estat dels cossos i per la fauna cadavèrica que hi havia a l’apartament, se sospita que estaven morts des de fa com a mínim sis anys, abans de la pandèmia.

Una patrulla de la Policia Local de Roses va trobar els dos cadàvers momificats dimecres de la setmana passada quan va rebre un avís d’una veïna que alertava que la porta de l’apartament estava oberta. Podria haver estat un intent de robatori o d’ocupació. Quan els agents van entrar-hi van trobar la mare estesa a terra al menjador i el fill al pis de dalt, també a terra. Una de les hipòtesis amb què treballen els investigadors és que el fill va morir primer, possiblement per un atac de cor. La dona, ja gran, podria haver mort després per inanició i per falta de cures tenint en compte la seva poca mobilitat i la seva avançada edat.

Segons ha pogut saber SER Catalunya, aquest dilluns es va fer una inspecció minuciosa del domicili i els investigadors van poder constatar que hi havia una cadira de rodes i un bastó, que podria ser de la mare. No hi havia objectes de valor, més enllà d’un televisor i un ordinador i la casa estava plena de deixalles i brutícia. La investigació segueix oberta.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00