Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Iván Morales: "Fernando Atienza avui seria un Llados fent burpees"

S'estrena al Teatre Lliure de Gràcia l'adaptació d' El dia del Watusi', la novel·la de culte de Francisco Casavella

ENTREVISTA. El dia del Watusi

ENTREVISTA. El dia del Watusi

21:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713948077584/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-te ara

"Per primera vegada he entès el que vol dir donar-ho tot al teatre". Ho diu l'actor Enric Auquer després de deixar-se la pell cada nit interpretant el paper protagonista de l'adaptació d' El dia del Watusi' que firma i dirigeix Iván Morales al Lliure de Gràcia. Auquer és l'encarnació de Fernando Atienza, l'heroi de la novel·la monumental de culte de Francisco Casavella: el fill de la misèria, del barraquisme, que farà fortuna en una Barcelona dels anys 70 i 80 plena d'arribistes.

Rebentada i feliç

Per fer justícia, cal dir que la pell se la deixen tots els actors del repartiment: Guillem Balart, David Climent, Bruna Cusí, Vicenta Ndongo, Xavi Sáez i Raquel Ferri, que en una entrevista al 'Tot és comèdia' ens diu: "és el més bèstia que he fet en teatre. Estic rebentada, pero la felicitat guanya". A la intensitat i l'exigència de la història i els múltiples personatges en els quals es desdobla (com la resta d'actors) cal afegir la durada de més de 4 hores de l'espectacle. En aquest temps, la Raquel viu un viatge al·lucinant per les drogues, apareix en escena amb un nu integral o toca el saxo, només per citar tres etapes del tour (de force).

Al límit

En la mateixa entrevista, l'adaptador i director Iván Morales diu: "He estat molt anys empenyent el projecte. Només fent l'adaptació del llibre he estat gairebé tres anys. Posant-me al límit també he posat al límit l'equip, intentant-los cuidar al màxim". Sobre el protagonista del Watusi, Morales diu que que "és un pobre desclassat que només sap que vol ascendir, però no té consciència de quin és el seu lloc en el mapa social. No té eines polítiques, ni psicològiques ni emocionals. Avui dia Fernando Atienza seria Amadeo Llados (entrenador influencer) fent burpees".

Missa evangèlica

Morales s'ha inspirat en les misses evangèliques d'algunes esglésies de l'Hospitalet de Llobregat per la posada en escena d' El dia del Watusi: "més enllà de la ideologia o de la religió, m'he trobat uns rituals performàtics que fan comunitat amb gent que està bastant desemparada, en risc d'exclusió social gran. Fan recerca col·lectiva d'alguna cosa en la que creure amb l'ús de la música i eines performàtiques que en el fons son teatrals". L'obra estarà en cartell fins al 5 de maig al Teatre Lliure de Gràcia a Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00