Última hora

Al menos dos muertos y 12 heridos en el hundimiento de un restaurante en la playa de Palma

Sociedad

Girona, temps de flors: segona edició adaptada a la sequera

L'Ajuntament ha optat per flors seques, esponges que humidifiquin les plantes i aigua recollida de la pluja per l'edició d'aquest any

GRAF9067. GIRONA, 08/05/2022.- Varios turistas disfrutan de la muestra floral Temps de Flors, uno de los principales reclamos turísticos de Girona, regresa este fin de semana y hasta el próximo 15 de mayo a una edición sin las restricciones impuestas por la crisis sanitaria en los últimos años, en las que se espera volver al éxito de asistencia de las anteriores ediciones. Foto EFE/David Borrat. / David Borrat (EFE)

El "Girona, temps de flors" arriba aquest any a la 69a edició, marcada, per segon any consecutiu, per la sequera. Des de l'Ajuntament han adoptat un seguit de mesures per reduir el màxim el consum d'aigua. S'ha apostat per plantes que necessiten poc reg, plantes autòctones i flors seques i tractades pels espais exteriors. També s'han comprat unes esponges negres, "d'última generació" segons la vicealcaldessa, Gemma Geis, que permeten mantenir més la humitat.

De manera paral·lela, des de fa dos mesos que s'està recollint aigua en dipòsits, que s'utilitzarà per regar "només el primer dia". Des de l'organització han recordat que en un "any normal", es consumien 16 m3 d'aigua durant els deu dies de mostra, i enguany volen "ser completament autosuficients".

Segons la vicealcaldessa Geis des del primer moment va tenir clar que no podien cancelar una festivitat així, malgrat la sequera, i es van posar a treballar per fer un “temps de flors modèlic”, "innovador" i que, "en cas de gravetat de sequera, pogués ser un exemple de com ens agrada fer les coses a Girona". L'any passat, la ciutat va rebre 365.000 persones en el marc d'aquesta exposició, i va deixar un impacte econòmic aproximat de 10 MEUR.

10 dies de mostra i 137 muntatges

La mostra tindrà lloc de l'11 al 19 de maig, i comptarà amb 137 muntatges repartits en 109 espais de la ciutat i en 13 barris diferents. L'edició d'enguany compte amb espais nous, al pati gòtic de la casa Solterra, el camí de la reina Ermessenda, les voltes de la Rambla al carrer de l'Argenteria, el jardí del Casino de Girona i la Casa de les Arts de Mas Ramada. Respecte a les últimes edicions, reobren indrets com la Casa Cúndaro, la Torre Gironella, el Palau de Caramany i l'església de Sant Martí Sacosta.

Com cada any, a la zona del Barri Vell, hi haurà un recorregut marcat, amb punts d’entrada i de sortida, per garantir una bona circulació. També hi haurà dos circuits accessibles dissenyats per a persones amb mobilitat reduïda.

Com a novetat, l'hora d'obertura s'ha avançat a les 9:30, i també la de tancament, a les 9 del vespre, "per adaptar-se millor als hàbits dels visitants". Mantenen com a excepcions el dimecres i els dos dissabtes quan el tancament serà a mitjanit.

Girona, temps de flors segona edició adaptada a la sequera

04:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1714399685980/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Segueix el també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00