Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

L’IDIBGI publica un joc de divulgació per discernir entre "ciència i mite"

Amb aquesta activitat volen difondre les línies d'investigació biomèdica que porten a terme així com combatre falsos mites

Carme Gubern, investigadora i Judith Viladomat, tècnica de comunicació de l'IDIBGI

Carme Gubern, investigadora i Judith Viladomat, tècnica de comunicació de l'IDIBGI / BAF

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) ha llençat un joc de divulgació científica titulat "Mite o Ciència", amb l'objectiu d'apropar la ciència a la ciutadania i revelar descobriments i curiositats interessants sobre salut i ciència. A través d'aquesta iniciativa, a més, es vol difondre sobre les línies d'investigació biomèdica que du a terme l'IDIBGI.

Els participants d'aquest joc, plantejat com un "escape room virtual", hauran de distinguir entre mites i ciència i superar reptes per accedir als laboratoris de l'IDIBGI, on trobaran vídeos divulgatius sobre ciència i salut. Per cada línia d'investigació, el joc està basat en una pel·lícula diferent. Les primeres 5 proves són protagonitzades pels grups de recerca en Replicació Cromosòmica, Malalties Digestives i Microbiota, Respiratori, Nutrició, Eumetabolisme i Salut i Patologia Cerebrovascular. La idea és anar ampliant el nombre de jocs, incloent-hi noves línies d'investigació.

Avui han vingut a jugar a l'Aquí Girona, la Judith Viladomat, tècnica de comunicació de l'IDIGBI i la Carme Gubern, investigadora i protagonista del joc, inspirat en aquest cas en Indiana Jones i que parla sobre els aneurismes. Escolta l'entrevista aquí:

Entrevista a Judith Viladomat, tècnica de comunicació de l'IDIGBI i a Carme Gubern, investigadora

14:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1714746006436/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00