Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

La justícia condemna dos extreballadors del Barça per haver espiat Jaume Roures

Robert Cama i Joan Carles Raventós, col·laboradors també de l'expresident Sandro Rosell, han estat condemnats a un any i setze dies de presó per espiar el correu de Roures entre el 2009 i el 2011. El fundador de Mediapro ha explicat al 'Què t'hi Jugues' que recorrerà la sentència

La justícia condemna dos extreballadors del Barça per haver espiat Jaume Roures

La justícia condemna dos extreballadors del Barça per haver espiat Jaume Roures

11:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715343354090/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Jutjat Penal número 20 de Barcelona ha condemnat dos extreballadors del Barça pel delicte continuat de descobriment i revelació de secrets per haver espiat el correu electrònic de Jaume Roures entre els anys 2009 i 2011. Segons ha pogut saber el 'Què t'hi Jugues', la jutgessa considera que Robert Cama i Joan Carles Raventós, que van ser empleats del club blaugrana durant les presidències de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, van espiar el mail del fundador de Mediapro i els imposa una pena d'un any i setze dies de presó i una multa de quatre mesos i setze dies amb una quota diària de 12 euros. Sandro Rosell, contra qui Roures també es va querellar, ja va quedar fora de la causa en la fase d'instrucció.

La jutgessa considera provat que Robert Cama, exresponsable informàtic de Mediapro, "va accedir al compte corporatiu del sr Jaume Roures [...] i va procedir a copiar un elevat número de missatges de correu electrònic que el senyor Roures va enviar o rebre de terceres i entitats relacionades amb el seu àmbit professional i personal, remitint-los a diversos comptes de correu electrònic del domini BONUS". Bonus Sports Marketing fou l'empresa de Sandro Rosell fins que la vengué l'any 2011 després d'accedir a la presidència del Barça.

De fet, en relació a Rosell, Jaume Roures ha comentat al 'Què t'hi Jugues' que "la justícia és cega i una mica tonta. És evident que l'empresa de Sandro li pagava a Cama i quan va guanyar les eleccions li va fer un contracte amb el Barça. I això només pot ser perquè m'espiava els correus".

Entre els comptes que rebien aquests correus de Roures s'hi trobava el mail de Joan Carles Raventós, aleshores col·laborador de la candidatura a la presidència del Barça de Sandro Rosell i, posteriorment, un dels executius més importants del Barça, responsable de Barça Licensing and Merchandising (BLM) durant l'època Bartomeu. "Robert Cama procedia a remetre les còpies dels correus a l'adreça de correu electrònic d'empresa de l'altre acusat joancarles@bonussm.com, bé de manera directa, bé a través del compte fyi@bonussm.com de la qual també n'era titular l'acusat Cama, essent que a Joan Carles Raventós li interessaven els correus relacionats per la seva relació amb el FC Barcelona".

El mateix Raventós va negar en el judici haver acordat aquests fets amb Robert Cama i va especificar que només li van arribar sis correus electrònics al seu mail particular i que els va eliminar sense ni tan sols llegir-los. Tot i això, la jutgessa destaca que la Policia Nacional va localitzar documentaicó relacionada amb aquests correus en una carpeta anomenada TESERA i situada dins el correu de Raventós.

Entre els correus, molts missatges relacionats amb el Barça i la seva relació amb Mediapro i Jaume Roures. Per exemple, dades sobre negociacions i contractes de l'àmbit audiovisual o de partits amistosos, però també sobre negociacions contractuals de futbolistes amb el club barcelonista, alguns de relacionats amb el mateix entrenador Pep Guardiola o, fins i tot, de fitxatges com el de David Villa.

"Em deixa satisfet que la sentència doni per provat que entre Cama i Raventós durant molt temps em van espiar i van traficar amb els meus correus. Però em deixa insatisfet perquè trobo molt baixa la condemna, no perquè tingui ganes que vagin a la presó, sino perquè em sembla que no pot ser tan barat estar comerciant amb mails de tercers, la intimitat de la gent i els negocis de Mediapro", ha explicat Roures, que ha reconegut que recorrerà la sentència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00