12M Elecciones Catalanas Elecciones Catalanas

Directo Noticias Resultados Pactos
Política

A quina hora tanquen els col·legis electorals i fins quan es pot votar en les eleccions catalanes del 12M?

Aquest diumenge, 5,7 milions de ciutadans catalans estan cridats a votar en les eleccions autonòmiques

ACN

Més d'5.700.000 ciutadans catalans estan anomenats a les urnes aquest diumenge 12 de maig per a triar al pròxim President. Dels electors, més de 150.000 sol·licituds per al vot per correu han estat acceptats, tant dels residents a Catalunya com dels residents a l'estranger.

En el matí d'aquest diumenge, les persones que hagin estat elegides per a formar part d'una mesa electoral hauran d'acudir al seu corresponent col·legi a les 8.00 hores. A aquesta cita han d'acudir tots aquells que hagin rebut en el seu domicili la notificació informant-los del seu lloc, ja siguin president, vocals o suplents en la mesa electoral.

A quina hora obren i tanquen els col·legis electorals el 12M?

Serà a partir de les 9.00 hores d'aquest matí quan els votants més matiners podran acudir al seu col·legi electoral a dipositar el seu vot en l'urna. De manera ininterrompuda, els ciutadans censats que compleixin els requisits per a exercir el dret a vot podran fer-lo fins a les 20.00 hores.

A partir d'aquest moment, els membres de les meses electorals procediran a tancar les urnes i arrencarà el recompte dels vots. Al costat d'aquests, s'inclourà en el recompte els vots emesos per correu.

Els resultats definitius de les Eleccions a la Generalitat de Catalunya 2024 es publicaran el divendres 17 de maig quan es realitzi el denominat "escrutini general" que inclou les reclamacions acceptades per les juntes electorals de Territori Històric (JETH) als resultats del "escrutini provisional" i l'escrutini del Cens Electoral de Residents Absents (CERA), el cens de persones amb dret a vot que viuen de manera permanent a l'estranger.

Quina documentació és necessària per a votar en les eleccions catalanes?

Una vegada en el col·legi electoral, els membres de la mesa electoral exigiran als electors un document d'identitat per a certificar que es tracta de la nostra identitat abans de lliurar la papereta. Aquests són alguns dels documents que es poden utilitzar per a identificar-se:

  • Document Nacional d'Identitat
  • Passaport
  • Permís de conduir
  • Targeta de residència si s'és ciutadà de la Unió Europea
  • Targeta d'identitat, en el cas de les persones estrangeres procedents de països amb els quals Espanya hagi subscrit un tractat de reciprocitat per al reconeixement del dret de sufragi
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00