12M Elecciones Catalanas Elecciones Catalanas

Directo Noticias Resultados Pactos
Política

Orriols celebra "tenir altaveu" al Parlament i aspira a "pressionar i condicionar al màxim les polítiques" a Catalunya

La cap de llista de la formació d'extrema dreta es mantindrà com a alcaldessa i serà també diputada al Parlament

Sílvia Orriols, líder d'AC, a Ripoll

Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana (AC), ha celebrat els dos diputats al Parlament perquè els permetrà tenir-hi un "altaveu" alhora que aspira "pressionar i condicionar al màxim les polítiques" a Catalunya. La cap de llista de la formació d'extrema dreta independentista s'ha compromès a "seguir lluitant per aconseguir un estat català, lliure, pròsper, segur i occidental que els catalans es mereixen". En una atenció als mitjans a fora del local del partit a Ripoll, Orriols ha confirmat que es mantindrà com a alcaldessa després d'haver millorat els resultats que va aconseguir a la vila com a força més votada, on governa en minoria. "Avui ha sigut una moció de confiança i se m'ha revalidat", ha afegit.

Davant d'una trentena de periodistes, que han hagut de seguir la nit electoral a fora el carrer, Orriols ha agraït els més de 118.000 catalans que han donat suport al projecte i ha assegurat que "defensaran fins al final" les seves idees. "Intentarem pressionar i condicionar al màxim" les polítiques al Parlament, si bé també ha lamentat que, "per un petit percentatge, no hi ha hagut una irrupció més destacada". Malgrat tot, s'ha mostrat convençuda que podrà "repetir l'exemple" a Ripoll, quan va entrar primer com a regidora a l'oposició i, "en els següents comicis van poder vèncer a totes les meses". I ha afegit,: "Necessitàvem aquest altaveu i el tenim", ha dit.

Durant la seva intervenció no ha fet esment al cordó sanitari que van rubricar fa uns dies PSC, Junts+, ERC i Comuns contra AC, però sí que ha admès que "no hi ha pactes a l'horitzó".

Seguirà d'alcaldesa

Preguntada per si continuarà al capdavant de l'Ajuntament de Ripoll ara que ha sortit elegida diputada d'AC, Orriols ha dit que "no abandonarà el projecte polític" que ha encapçalat a Ripoll. "Em van fer confiança i avui ha sigut una moció de confiança, se m'ha revalidat i estic més segura que mai a la institució ripollesa", ha afirmat. La líder del partit d'extrema dreta independentista també ha subratllat que "no renunciaran mai a la independència", tot dient que, "a la curta o a la llarga" seran capaços "d'encisar el conjunt de Catalunya" per assolir la independència, una fórmula "necessària", ha dit, per "garantir el benestar, la seguretat dels nostres fills i exercir el control fronterer tan necessari a Catalunya".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00