Cadena SER

Emisoras

Buscador de emisoras

Ir

Selecciona tu emisora

SER Catalunya

PUNT DE LLIBRE

Els caps de setmana parlem de llibres amb Pilar Argudo

José Irún - Ràdio Barcelona

puntdellibre@cadenaser.com 93.344.14.76

El Punt de llibre és un programa d'actualitat literària amb reportatges, entrevistes, tertúlia (La Bookeria) i concursos, conduït per Pilar Argudo.

S'emet dissabtes de 15,10h a 16h, i diumenge en reemissió de 6h a 6,30h.

Té una estructura dividida en seccions, però que sovint fluctuen i es comuniquen entre elles quan programem especials (sobre literatura infantil i juvenil, poesia...) o monogràfics sobre un autor/a o sobre un tema-gènere concret.

La intenció des de les diferentes seccions és aproximar-nos a la literatura de manera distesa, treient ferro, buscant la part més anecdòtica i el "quart de volta" als fenòmens literaris. Quan tractem moviments i autors/es, en volem veure la part més humana, per això entrem a casa seva i estem en contacte permament amb el que passa al carrer i amb els nostres oients.

Comencem sempre amb un conte i acabem amb la nostra secció més viva, on sentim la veu dels oients. Recollim i comentem allò que ens aporten (recomanacions, fotografies, vídeos) a través de les vies de comunicació (contestador, correu) o de les xarxes socials (Twitter i Facebook).

Equip i col·laboradors:

-Marina Cabanis: Actualitat, producció i documentació. Coordinació del Punt de trobada

-David López i Toni Suárez: Muntatge musical i vies de so.

-Gonzalo Laguno i Ricardo Martinez: La Bookeria (tertúlia)

-Dolors Sans: Digue'm on escrius

-Carlos Blázquez: La mirada atónita des d'Euskadi

SECCIONS

- El Conte: Relat curt, poema o bé fragment de l'obra central del programa.

-Actualitat: Marina Cabanis ens informa sobre les presentacions, exposicions, premis i certàmens literaris i ens fa propostes pel cap de setmana i per la setmana següent.

-La Bookeria: És la tertúlia del Punt de Llibre. Abordem sense complexos els fenòmens que ens han cridat l'atenció. Rebem convidats (llibreters, editors, escriptors...). Amb to desenfadat i molt crítics amb segons quines modes, els joves advocats Gonzalo Laguno i Ricard Martínez fan un recorregut setmanal per les llibreries de diverses ciutats de Catalunya. Ells diuen que van a "La Bookeria", d'aquí el nom de la tertúlia.

-Digue'm on escrius: La Dolors Sans entrevista als escriptors/es al lloc on creen les seves obres i ens acosta els seus secrets de taller: gustos literaris, primeres lectures, petites manies...

-La mirada atònita: Carlos Blázquez: Amb ironia i un humor per iniciats el nostre corresponsal a Euskadi ens descobreix veritables troballes literàries sobre gèneres com el còmic, les lletres de cançons, la publicitat o la literatura medieval. A més protagonitza: "El repte Blázquez" en què accepta propostes "honestes" dels oients i les converteix en poemes o cançons composades per ell mateix.

-Punt de trobada: És l'espai de participació dels oients a través de les diferents vies: contestador automàtic, correu postal i electrònic, web, Twitter o Facebook. Recomanacions, concursos, suggeriments, propostes. Els oients són els protagonistas absoluts. El regal per participar-hi? Llibres, per descomptat!

-Punt de Llibre (reportatge): De forma esporàdica incloem la secció que, amb el mateix nom del programa, porta en antena des de l'any 1998. També s'emet al programa Què feu que no dormiu? i de manera diària durant la temporada d'estiu. És un reportatge que incorpora les declaracions dels escriptors/es sobre l'argument i el procés de creació del seu llibre. Ho il?lustrem amb les músiques suggerides pels propis autors/es.

SECCIONS PERIÒDIQUES:

La periodista Marina Cabanis a més del Bloc d'actualitat i d'El punt de trobada elabora:

-El Qüestionari: Què llegeixen els famosos del món del cinema, del teatre, de la política, de la ciència o de l'esport? Quins són els seus llibres de capçalera i quins records tenen de les seves primeres lectures?

-El reportatge: És un espai d'anàlisi de fenòmens com els hàbits de lectura, els tallers de creació literària, els clubs de lectura, les noves tecnologies o les activitats relacionades amb la literatura infantil i juvenil...

Marina Cabanis cobreix l'actualitat literària pel departament d'Informatius de Ràdio Barcelona - Cadena SER.

Pilar Argudo col.labora en seccions setmanals al Tot és comèdia amb Rosa Badia i al Què feu que no dormiu? amb Crisol Tuà, aportant l'actualitat literària de la setmana i l'anàlisi sobre novetats i fenòmens editorials, a més dels programes especials de Sant Jordi, Setmana del llibre en Català, Saló Internacional del llibre, Premis Planeta, Nadal, Ramon Llull, Crexells...

'Punt de Llibre' (15/02/2014). 

'Punt de Llibre' (08/02/2014). 

'Punt de Llibre' (01/02/2014) Especial BCNegra. 

'Punt de Llibre' (25/01/2014). 

'Punt de Llibre' (18/01/2014). 

'Punt de Llibre' (11/01/2014). 

'Punt de Llibre' (04/01/2014). 

Punt de Llibre (28/12/2013). 

'Punt de Llibre' (21/12/2013). 

'Punt de Llibre' (14/12/2013). 

'Punt de llibre' (07/12/2013). 

'Punt de Llibre' (30/11/2013). 

'Punt de Llibre' (16/11/2013). 

'Punt de Llibre' (15/03/2014). 

'Punt de Llibre' (01/03/2014).