Sociedad

Detinguda una tresorera de GISA per greus irregularitats

Va falsificar xecs de l'empresa per apropiar-se de més de mig milió d'euros

Una auditoria posada en marxa per la Generalitat el mes de febrer ha posat al descobert les martigales que des d'almenys fa 4 anys utilitzava aquesta treballadora. Trinidad I., de 45 anys, feia presumptament petits desfalcs que sumen més de mig milió d'euros. Dilluns posaven la denúncia i divendres la van arrestar

Más información

Segons ha pogut saber la SER els responsables de l'empresa van comunicar a mitjans d'aquesta setmana a la tresorera que s'havien trobat aquestes irregularitats i que totes les pistes que tenien conduïen cap a ella. La treballadora va optar per no dir res i per marxar a casa, abandonant el seu lloc de treball i agafant una baixa. Poc després els Mossos la van detenir.

La tresorera treballava a GISA des de fa 10 anys i l'auditoria, que ha rastrejat els comptes de l'empresa entre els anys 2007 i l'actualitat, revela que en aquest temps dels comptes bancaris de l'empresa ha desaparegut més de mig milió d'euros. Per retirar aquests diners, aquesta dona hauria robat un talonari de xecs que, falsificant la firma dels seus superiors, utilitzava per cobrar els diners. Ho feia de diferents maneres: es feia transferències al seu compte particular o directament feia pagaments per pagar-se coses. En 4 anys hauria fet servir més de 200 xecs per retirar diferents quantitats de diners, fins arribar als 513.107 euros.

GISA és un organisme que depèn de la Generalitat que s'encarrega de gestionar totes les obres públiques participades pel govern català i aquest és el segon cas d'irregularitats que esquitxa aquesta empresa en poc temps. A aquesta investigació dels Mossos s'hi suma la que va obrir la Guàrdia Civil fa uns mesos i que va posar al descobert un càrtel d'empreses de la construcció que presumptament es repartien obres de carreteres subornant càrrecs de GISA.

La Conselleria d'Economia, que és la que controla aquesta empresa, desvincula els dos casos i assegura que facilitarà a les autoritats judicials tota la informació de que disposi per aclarir-los.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00