Sociedad

Prohibició imminent del burka i el niqab a Catalunya

La proposta de llei que ha de regular el seu ús a Catalunya estarà enllestida en qüestió de mesos

Fonts del govern català han confirmat a la SER que els seus serveis jurídics ja tenen sobre la taula un esborrany per analitzar quins aspectes de la normativa són viables legalment i quins no. El col•lectiu musulmà rebutja la prohibició perquè diu que l'ús d'aquestes peces és voluntari.

La proposta de llei que ha de regular l'ús del burka i el niqab a l'espai públic de Catalunya és qüestió de mesos. Així de clar ho ha dit el director general per a la immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, que considera que l'ús d'aquestes peces no es pot tolerar.

Más información

Diu Bosch que sobre la prohibició de l'ús del burka i del niqab a Catalunya ja n'ha parlat tothom, s'ha escoltat a totes les parts implicades, des d'ajuntaments fins a col•lectius i associacions, i és qüestió de mesos tenir enllestit el document definitiu que ho reguli.

Aquesta imminent regulació no convenç gens a part del col•lectiu islàmic que viu a Catalunya. Troben que viola la llibertat d'expressió i de religió. Amin el Mecias, de l'associació Catalunya Plural, assegura quequi porta el vel és perquè vol i no perquè ningú l'obligui.

En els darreres mesos prop d'una desena de municipis catalans han aprovat la prohibició del vel intergralals equipaments municipals: el primer va ser Lleida, al desembre, pioners també a Espanya en legislar sobre aquesta qüestió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00