Sociedad

Salgado recorda que per poder emetre deute s'ha de complir amb el dèficit

La vicepresidenta econòmica, en una entrevista a la SER, es mostra convençuda que en la prestació de serveis públics es pot fer "més amb menys" sense tocar serveis essencials

Elena Salgado, durante una comparecencia en su etapa como vicepresidenta económicaEFE

L'endemà que la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera acabés sense acord pel que fa als comptes de Catalunya, Elena Salgado ha reiterat aquest matí que aquelles comunitats autònomes que no compleixin amb l'objectiu del dèficit, no rebran autorització per emetre endeutament. "És l'única eina col·lectiva que tenim a les nostre mans", ha apuntat Salgado.

Ahir Salgado va dir que no pagaria el fons de competitivitat a aquelles comunitats que el reclamen aquest any, fet que segons Catalunya suposarà que no pugui complir amb l'1,3% de l'objectiu del dèficit pel 2011.

Avui la vicepresidenta, en una entrevista a l'Hoy por Hoy de la Cadena SER, ha recordat que aquelles comunitats que no compleixin amb el dèficit no rebran autorització per endeutar-se.

D'altra banda, Salgado creu que les autonomies poden fer més per reduir la seva despesa. "En la prestació de serveis públics essencials, es pot ser més eficient. Es pot fer més amb menys o més amb el mateix", sentencia la vicepresidenta, que afegeix que "és una teoria que hauríem de portar a la pràctica i no anar simplificant tant els serveis públics".

Salgado: "Todos tenemos que hacer esfuerzos para reducir el déficit"

05:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20110428csrcsreco_1.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00