Economía y negocios

Endesa haurà de pagar 870.000 euros de multa per la gran apagada de l'any passat

La Generalitat sanciona a Endesa després de que centenars de milers d'abonats, la majoria a les comarques de Girona, es quedessin a les fosques el 8 de març de l'any passat coincidint amb l'intensa nevada.

La Generalitat sanciona a la companyia per dos motius. Per una banda, amb 550 mil euros, per la mala gestió comunicativa tant amb els ajuntaments com amb la Govern durant la nevada del març de l'any passat que va deixar a les fosques gairebé mig milió d'abonats , bàsicament de les comarques de Girona. Alguns d'ells van estar més d'una setmana sense llum. Sobre aquesta sanció, la companyia elèctrica ja ha anunciat a través d'un comunicat que està estudiant presentar un recurs d'alçada davant el conseller d'empresa i ocupació . En el mateix comunicat, Endesa reitera que va actuar correctament durant el temporal.

L'aleshores alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià, que va denunciar que la companyia els va deixar desamparats ha titllat de "ridícula" la multa de la Generalitat a Endesa tenint en compte, diu, "les conseqüències que va tenir la nevada i, sobretot, el dany a la imatge de les poblacions turístiques que va provocar".

Más información

Per altra banda, la Generalitat sanciona amb 320 mil euros més a Endesa per una altra qüestió que no té res a veure amb la nevada sino que és pels retards en les connexions elèctriques de nous abonats. En aquest cas la companyia ja ha presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que encara s'ha de resoldre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00