Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad

La Generalitat s'inclina per assumir l'impost de patrimoni

L'executiu català té intenció d'aplicar l'impost que ha aprovat el govern central

La Generalitat considera que no és la manera més adequada d'aconseguir recursos de les grans fortunes, però sí que aplaudeix que sigui un impost temporal, que s'estableixi només fins l'any que ve...

És per això, i perquè ara es vol evitar en temps de retallades una nova polèmica com la de l'impost de successions, que el Govern català ha pres la decisió d'aplicar aquest impost que segons els càlculs d'Hisenda aportarien a les arques de la Generalitat 271 milions d'euros.

Ara bé, abans de fer pública la decisió, el Govern català vol veure i estudiar la lletra petita, i sobretot, saber si el govern central manté o no les compensacions que cobraven les autonomies quan fa 4 anys es va suprimir l'impost. Ahir la Vicepresidenta Econòmica Elena Salgado deia que sí, avui el portaveu José Blanco l'ha contradit i ha assegurat que no es mantindran les compensacions.

La Generalitat encara no n'ha tret l'aigua clara, però igualment ja ha pres la decisió d'aplicar aquest nou impost que a Catalunya podria gravar a més de 41.000 persones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00