Urdangarín imputat

En les seves primeres declaracions expressa la seva innocència i es queixa d'estar sent sotmès a un judici paral·lel per les seves activitats al capdavant de la Fundació Noós

És el primer pas d'un procés que es preveu llarg i que de moment, com venim explicant, el portarà a declarar als jutjats el pròxim 6 de febrer. Allà haurà de respondre per les seves activitats a l'Institut Nóos, la fundació que va presidir fins l'any 2006 i on tenia com a mà dreta el gestor Santiago Torres, que ja feia dies que havia estat imputat en aquesta causa. De fet, Torres, en la seva declaració després de l'escorcoll de l'Institut Noos, va dir que Urdangarin estava al corrent de tots els contractes i gestions que es feien i que en alguns casos hi donava l'empenta final. Recordem que se'ls investiga per haver fet suposadament factures falses per justificar estudis. L'advocat del Duc de Palma, que evidentment no ha volgut avançar cap de les tesis que utilitzarà per defensar-lo, creu que hi havia un clam popular perquè Urdangarin fos imputat i ara té l'oportunitat per dir-hi la seva.

Com si es tractés d'un guió

La imputació d'Iñaki Urdangarin arriba precisament l'endemà que la Casa Reial fes públics els seus comptes, pocs dies després del discurs del rei en què va dir la famosa frase de la justícia és igual per tothom i 15 dies després que la casa del rei apartés Urdangarin de l'agenda oficial.

Els partits polítics hi han volgut dir la seva, però no tots. De fet, de moment, només ha parlat ERC i ICV. El diputat republicà Pere Aragonés mostrava dubtes i la portaveu d'Iniciativa, Dolors Camats, no ho veu estrany.

En el cas de Catalunya Urdangarin va intentar fins i tot fer negocis amb els republicans quan Josep Bargalló era conseller en cap de la Generalitat de Catalunya durant el primer tripartit. També van intentar, segons va publicar el diari El País, tancar un acord amb Marina Geli i Antoni Castells per fer un congrés sanitari valorat en mig milió d'euros que no va prosperar.

Ara es plantegen altres interrogants en institucions com el Barça. Iñaki Urdangarin és patró de la fundació del Futbol Club Barcelona i el dia 16 de gener s'ha convocat una reunió per valorar si se l'aparta o no. Però aquesta imputació no hauria d'afectar als reconeixements per la seva trajectòria esportiva i es mantindria penjada la samarreta que va portar durant la seva etapa com a jugador d'handbol del Barça.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?