Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Ocio y cultura

Augmenta el nombre d'espectadors als teatres de Barcelona malgrat la crisi

Dels 10 espectacles més vistos durant l'any 2011, 8 són musicals. I a dalt de tot es situa Els Miserables, que supera la barrera dels 100 mil espectadors

Dels 10 espectacles més vistos durant l'any 2011, 8 són musicals. I a dalt de tot es situa Els Miserables, que supera la barrera dels 100 mil espectadors

Els teatres de Barcelona van sumar 2.816.000 espectadors durant l'any 2011. Dels 10 espectacles més vistos, 8 son musicals. I a dalt de tot es situa "Els Miserables", que supera la barrera dels 100 mil espectadors. Lluny d'aquesta xifra, però per damunt dels 65 mil espectadors es situen "40 el Musical" i "Cop de Rock".

Más información

De teatre convencional, les obres més vistes han estat "Pel davant i pel darrera", que ha celebrat els trenta anys de l'estrena del muntatge original fent riure més de 65 mil espectadors, i "Truca un inspector". El president de l'associació d'empreses de teatre de Catalunya, Daniel Martínez ha fet un toc d'atenció al teatre públic i a la manera com estàn fent front a les retallades. Martínez adverteix que "suspendre una part de la programació per problemes de pressupost ha de ser sempre la darrera opció".

Martínez entén que tant el liceu com el Teatre Lliure estan passant un moment complex però insisteix que la decisió de retallar la programació "pot tenir consquències greus i persistents en el temps".

Daniel Martínez ha destacat que s'ha assolit el rècord d'assistència als teatres de Barcelona. L'estadística també assenyala que les produccions catalanes pugen el 2011 un 15% i les obres d'autors catalans, un 26%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00