Sociedad

La Generalitat opta per mantenir les escoles obertes però suspèn el transport escolar en 10 comarques

El conseller d'Interior, Felip Puig, justifica la decisió en la necessitat de no tenir autocars escolars circulant per carreteres que poden estar glaçades

La neu ha obligat a tancar 863 centres educatius i 261.952 alumnes es veuen afectats

Segons ha explicat el conseller d'Interior, Felip Puig, el temporal de nevades i fred siberià està entrant per les comarques de Girona i avança tal i com havien previst els serveis de meteorologia. Puig ha destacat que "no estem davant d'una gran nevada" però les precipitacions arribaran a cota zero i acompanyades d'una forta davallada de les temperatures en les properes hores.

Más información

És per aquest motiu que, de cara a demà, el Govern ha decidit "suspendre el transport escolar interurbà" a les següents comarques: Alt i Baix Empordà, Gironès, Pla de l'Estany, La Selva, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat.

El conseller ha justificat la mesura afirmant que és important evitar que els vehicles grans, com són els autocars escolars, circulin per carreteres que, degut a les baixes temperatures, poden estar glaçades. Tot i la suspensió del servei de transport escolar, la Generalitat ha decidit mantenir oberts els centres escolars donat que no s'esperen grans dificultats en les ciutats.

Avui el temporal de neu i fred ha obligat a tancar 863 centres educatius i ha afectat 261.952 alumnes arreu del territori, segons les darreres dades del Departament d'Ensenyament.

El Vallès Occidental és on més centres s'han tancat, amb491 i 144.430 alumnes afectats, seguit de les comarques gironines, amb 132 centres i 48.829 alumnes, i les de la Catalunya Central amb 117 centres i 38.543. A Barcelona ciutat mig centenar de centres han tancat i 19.633 alumnes s'han vist afectats, mentre que les xifres a Tarragona han estat de 48 centres i 1.815 alumnes i al Maresme i el Vallès Oriental 25 centres i 8.702 alumnes.

<a name="despiece1"></a>El temporal de fred i neu ja s'ha cobrat 110 vides a tot Europa

El temporal de fred i de neu que afecta aquesta setmana tot Europa ja s'ha cobrat la vida d'almenys 110 persones, segons les darreres dades oficials. Aquest dijous les autoritats d'Ucraïna han confirmat la mort de 20 persones, i les poloneses han informat de nou més, el que s'ha sumat a una xifra oficial de 89 morts d'ahir al vespre. En algunes zones del centre i l'est d'Europa, les temperatures han arribat a xifres negatives rècord, i fins i tot amenacen el subministrament de gas des de Rússia. A Ucraïna i Polònia han registrat temperatures per sota dels -30ºC, mentre que en algunes zones dels Urals i de Sibèria, a Rússia, s'ha arribat als -40ºC.La majoria de les víctimes són de Polònia i Ucraïna, on el fred està sent especialment dur. Segons la BBC, 63 persones han mort a Ucraïna i 29 a Polònia. La resta de víctimes, són de diversos països europeus incloent Turquia, Alemanya, Romania, Eslovàquia i Bulgària, segons diverses informacions locals de cada un dels països. Les autoritats témen que el recompte final pugui ser més elevat. Moltes de les víctimes eren persones sense sostre que han patit hipotèrmia.La situació per culpa del temporal també es complica als Balcans, amb problemes importants a Sèrbia, on alguns pobles han quedat aïllats amb més de dos metros de neu. Els més afectats són les persones grans. La neu també afecta a Itàlia, on els experts apunten que viuen la setmana més freda dels darrers trenta anys. A Turquia, hi ha almenys una víctima mortal, i la neu ha fet acte de presència a la capital, Istambul. A Alemanya, les autoritats han confirmat la mort d'una senyora gran en un llac a la Baixa Saxònia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00