Sociedad

Milers de Mossos d'Esquadra es manifesten a Barcelona contra les retallades

"Mossos en lluita" és el lema que encapçala la marxa, que culminarà davant la seu d'Interior

ANNA PUNSÍ

El centre de Barcelona acull aquesta una multitudinària manifestació dels Mossos d'Esquadra en contra de les retallades del Govern. El lema "Mossos en lluita" encapçala la marxa, que ha sortit de la plaça de Catalunya i posteriorment ha pujat pel passeig de Gràcia. La manifestació ha estat convocada pels quatre sindicats de la policia catalana, que diuen que són 7.000 els agents que han acudit a la manifestació, si bé l'Oficina del Portaveu diu que són uns 1.500. El portaveu del SME-CCOO, Toni Castejón, ha dit que aquesta "demostració de força serveixi perquè Puig escolti d'una vegada" el cos policial. David Miquel, del SPC, ha recordat que l'autèntica força del cos són els seus agents.

Más información

La marxa ha començat a la plaça de Catalunya, ha seguit pel passeig de Gràcia i continuarà per la Gran Via fins arribar a la seu del Departament d'Interior. La manifestació compta amb el suport dels quatre sindicats policials de Catalunya: el Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT); el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-CCOO) i el Col·lectiu Autònom de Treballadors Mossos d'Esquadra (CAT).

Molts dels manifestants porten una armilla de color verd amb el lema de la marxa, "Mossos en lluita".Els Mossos d'Esquadra estan en negociació amb el Departament d'Interior per les retallades que els arriben des de la Funció Pública, del Departament de la Vicepresidència. Li demanen al conseller d'Interior, Felip Puig, millors condicions laborals, que no els retallin més el sou i més recursos d'infraestructura per lluitar en bones condicions contra la delinqüència.

Amb el "cul a l'aire"

Malgrat el to reivindicatiu de la marxa, ha comptat amb diversos tocs d'humor. Alguns agents s'han arrencat la part de darrera dels pantalons per escenificar que estan amb el "cul a l'aire". Altres agents s'han posat un adhesiu al lloc on porten la Targeta d'Identifiació Policial (TIP) que diu: "N'estic tip". També s'ha pogut veure alguns agents portant canyes amb un xoriço penjant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00