¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Oposició a Castelldefels pel canvi de nom de la biblioteca Ramon Fernández Jurado

L'equip de govern, format per CiU i PP ha decidit rebatejar la biblioteca amb el nom de Central. Fernández Jurado va ser un poeta local represaliat durant la guerra civil

Durant 26 anys la biblioteca de Castelldefels s'ha anomenat Ramón Fernández Jurado. Aprofitant que el mes d'abril s'estrenarà un nou equipament renovat, la biblioteca passarà a dir-se Central, eliminant el nom del poeta que va viure molts anys a Castelldefels. A més de la seva vessant literària, Fernández Jurado també es va dedicar a la política. Va estar a la presó durant la Guerra Civil, es va exiliar posteriorment durant 16 anys i als anys 80 va ser regidor socialista a la ciutat.

El canvi de nom pocs mesos després de l'arribada de PP i Convergència al govern municipal fa pensar malament a l'oposició i a una plataforma veïnal que reclama la conservació del nom de Fernández Jurado. "Castelldefels és una ciutat que no té gaire història ni referents culturals, aquest autor era un referent cultural important i ara és com mutilar la història", critica la portaveu del moviment "Volem que la biblioteca es segueixi dient Ramón Fernández Jurado".

Creuen que ha tingut més pes el seu passat polític que literari. Des de l'Ajuntament, en canvi, defensen que el canvi de nom és deu a simples raons administratives. "Estem en un lloc central, és un gran equipament nou i no enteníem la continuïtat de l'altre nom", justifica el regidor d'Educació de Castelldefels, Santiago Barona. El nom de Fernández Jurado només es conservarà a una sala polivalent del nou equipament, el que segons el regidor "fins i tot li donarà més visibilitat".

La reacció ciutadana contra el canvi de nom s'està materialitzant en una recollida de signatures a la ciutat i a través d'internet. Ja porten més de 500 i entre les adhesions compten, entre altres, amb la de Joan Manuel Serrat, que era amic de Ramón Fernández Jurado.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?