Sociedad

Han dormit a l'autopista AP-7 per una avaria

Una trentena de passatgers d'un autobús que cobria la ruta entre Mataró i Algesires porten quasi un dia aturats a l'autopista AP-7 a Martorell per una avaria. Els viatgers han dormit dins del vehicle i s'han negat a marxar fins que arribés un altre autobus i els portés a destí

Creu Roja, Protecció Civil i els mossos han mirat de convèncer-los perquè anessin a una àrea de servei o cap a Barcelona però han preferit quedar-se en plena carretera.

L'autobús, llogat per un soci de l'empresa valenciana Taver Bus, va quedar aturat aprop del peatge de Martorell ahir, 7 minuts abans de les 2 de la tarda. A bord, hi anaven 29 persones, la majoria d'origen marroquí, adults però també nens, que havien pujat a Mataró i Terrassa i que viatjaven fins a Algesires. Al vehicle se li va trencar la bomba de l'oli i el conductor no va trobar cap mecànic que trobés peces per arreglar l'avaria. Malgrat que el propietari va intentar buscar altres autobusos a la zona per fer el trasbord dels viatgers, ningú va facilitar-ne cap com ha explicat a la SER un gerent de l'empresa.

Finalment, ha aconseguit un microbús i dues furgonetes per fer el viatge fins a Algesires. Els viatgers no s'han volgut moure de l'autocar avariat. Creu Roja els va portar anit mantes i llet calenta pels nens. Els van oferir tres microbusos per portar-los a Barcelona però s'hi van negar en rodó. Com que la calefacció del vehicle funciona, hi han dormit a dins a l'espera que els vagin a recollir. Abans, però, han tallat de matinada i aquest matí l'AP-7, a l'altura del peatge, provocant retencions de 2 quilòmetres. El vehicle avariat, segons fonts policials, no tenia targeta de transport, per tant, hauria quedat també immobilitzat a la via pels mossos, encara que hagués aconseguit reparar el problema mecànic. A més, el propietari s'exposa a una elevada multa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00