¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Investigadors de Vall d'Hebron detecten una proteïna que pot actuar contra el càncer

L'estudi ha identificat la USP15 que pot accelerar el desenvolupament de fàrmacs contra la malaltia

Un equip d'investigadors de l'Hospital Vall d'Hebron ha localitzat una proteïna, la USP15, que pot actuar de diana terapèutica contra el tumor cerebral més freqüent i un dels més agressius, el glioblastomes, gràcies al desenvolupament de fàrmacs.

El laboratori dirigit pel director de Recerca traslacional del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), el doctor Joan Seoana, ha estat l'encarregat de dirigir aquesta investigació que s'ha publicat a 'Nature'. El seu laboratori ha detectat la USP15, una proteïna que promou la progressió tumoral a través de l'activació del TGFB, un potent immunosupressor que permet que el tumor s'escapi al sistema immune.

El TGFB també actua generant vasos sanguinis que promouen la invasió tumoral, activa les cèl·lules tumorals mare i, en alguns tumors, indueix metàstasi.

Aquest equip d'investigadors ha identificat que la USP15 funciona igual que un termòstat que regula la temperatura, regulant l'activitat TGFB. El problema arriba quan el gen de USP15 està amplificat a causa de mutacions gèniques i l'enzim es produeix en grans quantitats, cosa que fa que el termòstat es destrueixi i actua com si sempre detectés 'fred' i això provoca que s'activi la via del TGFB que dóna via lliure a la reproducció del tumor.

El doctor Seoana ha considerat que aquesta proteïna pot esdevenir "una bona diana terapèutica" i que els resultats obtinguts "obren un nou ventall de possibilitats per millorar el tractament dels pacients amb càncer".

Cargando