Constituïda l'Assemblea Nacional Catalana

Unes 8.000 persones participen a la constitució de l'Assemblea Nacional Catalana. L'assemblea és una entitat cívica amb un objectiu: acabar fent un referèndum per la independència de Catalunya.

De moment l'Assemblea compta amb 4.000 membres de ple dret, més de 260 assemblees territorials i, segons els organitzadors, milers de simpatitzants i col·laboradors. Aquest matí, s'han aprovat per majoria els estatuts i ara mateix s'està seguint amb la segona part de l'acte que té dins de l'ordre del dia votar el full de ruta cap al referèndum per la independència, que volen fer l'any 2014. A l'acte hi ha anat representants polítics o sindicals, com Josep Maria Àlvarez, de la UGT, però sobretot molta gent anònima.

Durant la primera part de l'acte s'ha descartat per majoria absoluta presentar-se mai en una convocatòria electoral. L'Assemblea ha rebutjat una esmena que introduïa l'opció de presentar-se en unes eleccions si es creia que era l'única i última possibilitat per aconseguir els objectius del col·lectiu.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?