Sociedad

200.000 aturats tenen descompte del 80% en alguns abonaments del transport públic

A l'àrea de Barcelona, la rebaixa s'aplica T-Trimestre, que pot costar 27'75 euros, mentre que a la resta de províncies es rebaixa l'abonament mensual: a Tarragona, la T-Mes per a aturats passa a valdre 10'75 euros; a Girona, 9'90; i a Lleida, 8'90 euros

Imatge d'un tren dels Ferrocarrils de la GeneralitatACN

Els col·lectius que promouen l'ús del transport públic aplaudeixen la iniciativa però demanen que els requisits per tenir aquests descomptes siguin més flexibles

Hi ha dos casos d'aturats que se'n poden beneficiar: els que cobren una ajuda de menys de 640 euros; o aquells que NO cobren cap prestació però que durant els últims dos anys han estat un mínim de 12 mesos apuntats al Servei d'Ocupació i ara el SOC els tutoritza una cerca de feina.

Más información

Això significa que hi ha més de 440.000 persones aturades que NO tenen accés al descompte. Per exemple, les que acaben de perdre la feina, les que cobren MÉS de 640 euros o les que són apuntades al SOC però sense una cerca tutoritzada. Tampoc se'n poden beneficiar molts joves (que no han pogut cotitzar de forma suficient ni sumen 12 mesos apuntats al servei d'ocupació). Per això, Avalot -associació de joves del sindicat UGT- demana que els descomptes siguin menys restictius. El portaveu, Daniel Garcia, creu que rebaixar la t-trimestre i t-mes és poc realista.

La Generalitat justifica els requisits Pels descomptes per a aturats dient que són per promoure les recerca activa de feina.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00