Les beques menjador no arribaran a final de curs al Baix Llobregat

El Consell Comarcal del Baix Llobregat demana una aportació extra de mig milió d'euros a la Generalitat per poder afrontar el cost de les beques menjador a la comarca fins a final de curs. Ensenyament es nega rotundament.

Amb l'aportació econòmica que va fer la Generalitat al setembre no hi ha diners per cobrir les beques menjador del Baix Llobregat fins a finals de curs. Els recursos arribaran fins a principis de maig i a partir d'aquell moment és una incògnita que passarà amb aquest servei.

El Consell Comarcal, que és qui gestiona les beques, ja va demanar una aportació extra al setembre i no va rebre resposta per part d'Ensenyament. Ara s'han tornat a reunir, el Baix Llobregat ha demanat mig milió d'euros però la Generalitat es nega rotundament, argumentant que no disposen de recursos econòmics.

El president del Consell Comarcal i alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, remarca que "és un servei bàsic i no prestar-lo trenca una línia vermella que mai hauríem de passar ". Si no aconsegueixen aquests diners, amb el pressupost actual la beca menjador només cobrirà 148 dies dels 177 que contempla el curs escolar.

6.876 alumnes tenen una beca menjador al Baix Llobregat, la comarca amb la renda familiar més baixa de Catalunya. Davant la negativa d'Ensenyament, a partir de maig hi haurà dues solucions: o enviar els nens a dinar a casa o que famílies i ajuntaments assumeixin la despesa que correspondria a la Generalitat.

"No se'ns pot dir que la Generalitat té problemes econòmics perquè els ajuntaments i les famílies també els tenen i davant d'un tema de primera necessitat com és aquest s'ha de prioritzar i treure els diners d'on calgui", ha demanat Balsera.

Els ajuntaments de la comarca es reuniran en els propers dies per fer un front comú i continuar reclamant l'aportació extraordinària que garanteixi les beques menjador fins a finals de curs.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?