Sociedad

Detinguts els tres atracadors que han ferit un joier a Gavà

El joier, un home de 56 anys, s'ha encarat amb els atracadors per intentar impedir el robatori. Ara està ingressat amb una ferida de bala a la cama però el seu estat és estable

La joieria "Hermanos Campos" de Gavà on s'ha produit l'atracamentANNA PUNSÍ

Un joier de Gavà ha resultat ferit lleu de bala durant un atracament a l'establiment que regenta que ha tingut lloc aquest dimecres al migdia, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra. Les mateixes fonts indiquen que un grup de tres o quatre persones haurien entrat al local amb intenció de robar, i que en el transcurs del cop el joier hauria resultat ferit en una cama per un tret.

Segons ha explicat la filla del joier ferit, el seu pare s'ha encarat amb els atracadors per intentar impedir el robatori i li han disparat un tret a la cama. Sembla que també hauria rebut algun cop al cap. Ara, el ferit està ingressat a l'hospital en estat estable. La filla lamentava la situació que estan patint. En conversa amb els periodistes, ha afirmat "tenim clar que, amb els temps que córren, som carn de canyó. I encara gràcies que el meu pare no ha mort. Si l'haguéssin mort, ens haurien destrossat la vida. Ni economia ni res".

Más información

Queixa del gremi

Precisament aquest dimarts el gremi de joiers alertava que dada setmana els lladres atempten contra cinc joieries a Catalunya. S'indicava també que el sector és víctima de bandes especialitzades que ni tan sols resideixen a l'Estat, i que utilitzen armes de foc en els cops.

Un altre perfil de delinqüents que pateixen és el dels "furtadors immediats", que aprofiten distraccions dels empleats per endur-se el que poden.

El president del col·legi de Joiers Orfebres Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya (JORGC), Francesc Fayos, subratllava, amb tot, que el balanç de sinistralitat del 2011 mostra un descens d'un 12% en relació amb els cops patits el 2010.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00