¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

L'ocupació hotelera baixa un 10 % respecte a la Setmana Santa de 2011

La crisi i el mal temps afecten el turisme a la costa catalana aquesta setmana, que a falta de xifres oficials, hauria patit un descens, en alguns casos, d'un 10% en l'ocupació.

Un turista es registra a un hotel de Sitges /

És el cas, per exemple, de la Costa Daurada, a Tarragona, on han quedat lliures 3 de cada 10 llits.

S'espera poder compensar aquest descens amb el pont de maig, on es confia que el clima acompanyi. També ho esperen a la Costa Brava, a Girona, on l'ocupació ha estat també inferior al que s'esperava. Un 65% des del dijous, un mica més, un 75% si comptem només el cap de setmana, quan ha fet bon temps i les reserves d'última hora han fet un repunt.

A Barcelona, el turisme és diferent, però també ha baixat l'ocupació, sobretot la part final del pont. Sí que divendres o dissabte es va registrar un bon nivell, però és un turista que gasta menys i va a hotels i restaurants més econòmics.

El President de Turisme Barcelona, Joan Gaspart interpreta que les grans cues que s'han vist en diversos museus de la ciutat han tingut com a protagonistes, d'una banda, turistes que tenen interès en la cultura, però també barcelonins que no han marxat i han aprofitat per veure els museus de la seva ciutat.

Cargando