Sociedad

Cop a una banda de falsificadors lligada a la Camorra napolitana

Detingut a Platja d'Aro un italià, vinculat a la Camorra napolitana, acusat de liderar una organització que ha estafat més d' 1 milió d'euros a bancs. Aquesta banda estava especialitzada a falsificar carnets d'identitat i targetes de residència amb les que es cobraven talons i pagarés, també falsos.

Hi ha 28 implicats i les detencions s'han fet a Barcelona, Santa Coloma de Gramanet, Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Rubí, Sant Martí de Llemena, Platja d'Aro, Vilobí d'Onyar, Salt, Amer, Llagostera i Tossa de Mar.

Havien estafat 1 milió d'euros i tenien, a punt per cobrar, pagarés falsos per valor de 27 milions més. Es dedicaven a cobrar xecs i pagarés falsificats.

Els dos caps d'aquesta organització operaven des dels seus xalets de luxe, davant de mar, a Platja d'Aro. Són aquest italià, buscat per la justícia del seu país on ha estat condemnat a presó per estafa, i vinculat a la Camorra napolitana; i un altre home, espanyol, que vivia a la casa del costat.

Más información

Tots dos són experts informàtics i falsificadors. A partir d'aquí, la banda funcionava amb una estructura piramidal.

Aquesta operació policial va començar a l'octubre a Ourense, on van enxampar un grup que intentava cobrar pagarés falsos. Van estirar el fil i van topar amb aquests dos individus que vivien a Platja d'Aro.

La Policia nacional i els Mossos d'Esquadra han detingut 28 persones en total, de nacionalitats diverses, i encara en queden algunes més per localitzar, que estan identificades.

També han escorcollat 4 domicilis, els dos xalets de Platja d'Aro i dos pisos a Barcelona (als carrers de Sants i Piquer). Hi havia tres autèntics laboratoris: dos per falsificar documents d'identitat i un altre per fer els pagarés i els xecs bancaris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00