¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El PSC recrimina CiU el sí a la llei d'estabilitat pressupostària

El PSC acusa CiU de comportar-se com a "talibà del dèficit zero" per votar "sí" a la Llei d'estabilitat. El diputat Vallès diu que la Llei provocarà "un patiment innecessari a molts ciutadans" que ja pateixen la crisi

El president del grup parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, ha explicat que la seva formació política ha decidit votar afirmativament. Segons Duran Lleida, l'esmena que han acordat PP i CIU introdueix canvis en el període que tindran les comunitats per reduir el seu deute. En un primer moment, la llei contemplava que les autonomies tindrien 8 anys per arribar als nivells que marca la Unió Europea, mentre que l'Estat podia fer-ho en 20. Amb la modificació introduida, assegura Duran, les comunitats tindran més temps per reconduir els seus comptes, això sí, sempre i quan compleixin amb les xifres de dèficit marcades.

"És una esmena perfectament acceptable per nosaltres perquè permet un termini diferent al que inicialment contemplava la llei. Amb aquesta modificació hi haurà més temps per rebaixar el deute sempre que s'hagi sobrepassat i, per tant, serà possible dedicar els ingressos futurs a coses que no només sigui pagar l' endutament", diu Duran i Lleida.

Segons el coordinador del PSC a Madrid, Francesc Vallès, aprovar una llei que no permet ni una sola dècima d'endeutament tindrà conseqüències fatals pels catalans. "Una cosa és que en moments de dificultats s'hagi de fer ajustos i esforços i una altra és ser uns talibans del dèficit zero. Aquest fonamentalisme que ha demostrat avui CIU de forma gratuïta posant-se al costat del Partit Popular és evident que portarà un patiment inecessari a molts catalans que ja ho estan passant prou malament amb la crisi", assegura.

Els socialistes consideren que l'acord és una prova més del gran pacte que mantenen populars i convergents, tant a Catalunya com a Madrid. En aquest sentit, El coordinador de diputats i senadors del PSC a Madrid, Francesc Vallès, ha acusat aquest dijous CiU de comportar-se com a uns "talibà del dèficit zero" després que la Federació ha anunciat el seu "sí" a la Llei d'estabilitat pressupostària. Segons Vallès, "el fonamentalisme que avui ha demostrat CiU gratuïtament situant-se al costat del PP provocarà un patiment innecessari a molts ciutadans que ja estan patint les conseqüències de la crisi de forma molt dura".

Cargando