¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Nou retard en l'entrada en funcionament del AVE Barcelona - França

Segons el govern espanyol el retard es deu a les dues obres pendents d'adjudicar que fan impossible tenir el projecte acabat a finals d'aquest any, tal i com estava previst

La nova data prevista, ara, és el tercer trimestre de 2013, és a dir, un any més tard de l'últim que s'havia dit (finals del 2012), i molt més enllà de la previsió inicial que deia que l'alta velocitat estaria en funcionament l'any 2009.

En una reunió celebrada per la ministra Ana Pastor, va confirmar al director general de transports, Ricard Font, que no hi haurà Alta Velocitat fins a finals de l'any que ve. El secretari de territori i sostenibilitat, Damià Calvet, diu que el retard s'explica perquè "l'anterior Govern espanyol no va licitar dues obres menors del projecte: una part de l'estructura de la via entre la Sagrera i Mollet; i l'estació provisional de Girona". Calvet lamenta el retard i s'agafa "amb pinces aquest nou calendari".

El secretari de Territori i Sostenibilitat no entèn perquè aquests dos projectes menors no s'han licitat fins ara. Diu que no hi ha raons "ni tècniques ni econòmiques que ho justifiquin".

Damià Calvet també ha insistit a defensar l'estació de l'AVE a l'aeroport de Girona, un projecte que Fomento no inclou en els seus plans. Tot i això, la Generalitat ha encarregat l'estudi informatiu i el projecte constructiu per, si en el futur es fa, tenir feina avançada.

Cargando