Ocio y cultura

Suport de Mascarell a la direcció del MACBA

El museu d'art de Catalunya va acomiadar ahir 9 treballadors, gairebé el 10% de la plantilla, per reduir despeses després que les aportacions de les administracions s'hagin reduït un 15% en el cas de la Generalitat i el Ministeri de cultura i un 5% en el cas de l'Ajuntament de Barcelona.

Concentració de treballadors del MACBA que protesten pels acomiadamentsACN

Mascarell insisteix però que és responsabilitat de la direcció de cada un dels equipaments culturals del país decidir com afronten aquest descens generalitzat de les subvencions públiques.

Un descens que en el cas concret del MACBA suposa que els números del museu no quadrin perquè tindran 10'6 milions d'euros d'ingressos enfront una despesa prevista de gairebé 12 milions d'euros que ara s'estan revisant a la baixa. El conseller Mascarell entén el malestar dels treballadors acomiadats però insisteix que la reducció de plantilla no obeeix a cap mandat de la Conselleria sinó a la decisió que la Direcció del museu ha considerat la més adient.

El propi conseller apunta que a altres centres, que també han d'afrontar una disminució dels ingressos previstos, poden prendre altres camins com ara incrementar el preu de les entrades, reduir activitat o pactar reduccions de salari amb la plantilla.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00