Sociedad

Dos anys de presó per l'administrador una web que feia apologia del nazisme

L'home va escriure desenes de comentaris i en va permetre d'altres que animaven a utilitzar la violència contra altres persones per motius de raça, sexe i religió

Un jutjat de Sabadell condemna a DOS ANYS de presó un neonazi que va utilitzar un portal d'internet per justificar el genocidi i difondre idees que provocaven l'odi, la violència i la discriminació. L'home va escriure desenes de comentaris i en va permetre d'altres que animaven a utilitzar la violència contra altres persones per motius de raça, sexe i religió.

En la pàgina, que estava en marxa des del 2007 i que ha estat tancada per ordre del jutge, es comparava les persones negres amb animals, l'homosexualitat amb un crim o s'exaltaven els missatges de Hitler i de la doctrina nazi, entre les desenes de comentaris que recull la sentència.

El jutge considera provat que el condemnat, que ha acceptat la pena, n'era l'administrador, que controlava tots els continguts i que en molts dels casos fins i tot havia publicat ell mateix els comentaris.

La seva defensa havia demanat que se li commutés la pena de dos anys de presó per un any de multa i un altre de treballs en benefici de la comunitat, però el jutge ha denegat la petició i té en compte que l'home ja havia estat condemnat abans per un delicte d'amenaces.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00