Cadena SER

Emisoras

Buscador de emisoras

Ir

Selecciona tu emisora

SER Catalunya

Dos anys de presó per l'administrador una web que feia apologia del nazisme

L'home va escriure desenes de comentaris i en va permetre d'altres que animaven a utilitzar la violència contra altres persones per motius de raça, sexe i religió

Un jutjat de Sabadell condemna a DOS ANYS de presó un neonazi que va utilitzar un portal d'internet per justificar el genocidi i difondre idees que provocaven l'odi, la violència i la discriminació. L'home va escriure desenes de comentaris i en va permetre d'altres que animaven a utilitzar la violència contra altres persones per motius de raça, sexe i religió.

En la pàgina, que estava en marxa des del 2007 i que ha estat tancada per ordre del jutge, es comparava les persones negres amb animals, l'homosexualitat amb un crim o s'exaltaven els missatges de Hitler i de la doctrina nazi, entre les desenes de comentaris que recull la sentència.

El jutge considera provat que el condemnat, que ha acceptat la pena, n'era l'administrador, que controlava tots els continguts i que en molts dels casos fins i tot havia publicat ell mateix els comentaris.

La seva defensa havia demanat que se li commutés la pena de dos anys de presó per un any de multa i un altre de treballs en benefici de la comunitat, però el jutge ha denegat la petició i té en compte que l'home ja havia estat condemnat abans per un delicte d'amenaces.