¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El bingo torna als casals d'avis de l'Hospitalet

Els avis i àvies que disfrutaven jugant al bingo als casals de l'Hospitalet de Llobregat ja poden tornar a les rifes. Els Mossos van obrir una investigació perquè podien ser il•legals però la Direcció General de Jocs i Tributs considera que la quantitat jugada és "simbòlica".

Partides de bingo que es jugaven religiosament cada dijous, de 5 a 7 de la tarda, al casal d'avis del barri del Gornal es van veure aturades de cop per ordre dels Mossos. Una denúncia d'una veïna va provocar una inspecció policial on van alertar al casal d'avis que si continuaven jugant serien sancionats. Habituals d'aquest bingo, com la Maria Castro, es van indignar: "La gent gran venim, ens distraiem jugant una estona, ningú es farà ric jugant amb 70 cèntims tota la tarda". Dijous vinent ja podrà tornar a jugar.

L'Ajuntament de l'Hospitalet ha negociat amb la Direcció General de Tributs i Joc de la Generalitat i han arribat a la conclusió de que les partides són legals degut a la baixa quantitat de diners que juguen. En el cas del Gornal, a més, el premi que tenen ni tant sols són diners, sinó aliments i productes de primera necessitat. Aquest matí l'ajuntament ja els ha dit que poden tornar a fer partides però encara tenen certa por de la denúncia. El membre de la junta del casal, Pedro Millán, exigeix "un document que justifiqui i ens doni el poder que ens van treure quan ens van denunciar".

Per ser delicte, la suma total de les apostes hauria de superar la meitat del salari mínim interprofessional, és a dir, uns 320 euros. Al casal d'avis del Gornal juguen habitualment uns 30 jubilats a 70 cèntims el cartró per tota la tarda. Haurien de jugar més de 450 persones per ser considerat il•legal un bingo que per ells és un simple entreteniment.

Cargando