Ocio y cultura

"L'avi de cent anys que va saltar per la finestra i es va escapar", best seller de Sant Jordi

El segon lloc del rànquing és del país: Rafael Nadal, i la narració de la seva infantesa a Girona, "Quan erem feliços", ha estat dels més regalats

El gran triomfador d'aquest Sant Jordi és un suec, autor d'un llibre que, des de fa setmanes apuntava moltes maneres. Jonas Jonasson i el seu "avi de cent anys que va saltar per la finestra i es va escapar". De nou un escriptor nórdic arrasa aquesta diada i a casa nostra, el més venut ha estat el llibre debut del periodista i escriptor Rafael Nadal, "Quan erem feliços". Un treball que ja va guanyar el Josep Pla fa uns mesos, i que literalment ha volat de les prestatgeries.

Encara queda una hora llarga segons els llibreters per acabar d'arrodonir el dia que apunta bo, comparable, com a mínim al de l'any passat, que recordem va caure en dissabte i que va tancar-se amb 17 milions d'euros de caixa.

Más información

Els compradors s'han decantat novament per la narrativa i també per la literatura juvenil i infantil. Fem el rànquing si et sembla: "L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra" del suec Jonas Jonasson ha triomfat com el més venut de ficció en català i ha quedat en segon lloc en castellà. La literatura nórdica continua despertant molt d'interès entre els lectors. Era previsible que aquest llibre triomfés i per això, l'editorial s'ha encarregat de contractar un actor per interpretar el paper del protagonista, Allan Karlsson.

Les travesses s'han complert també amb el llibre "Quan èrem feliços", del periodista i escriptor, Rafel Nadal, una història de la nissaga familiar que transcorre a la Girona de la postguerra. Nadal està instal.lat, diu "en un núvol".

En castellà, se situa al capdavant del rànquing de vendes: Eduardo Mendoza i la seva novel.la: "En el enredo de la bolsa y la vida", recupera un dels seus personatges més carismàtics, el del detectiu protagonista d'un dels llibres més exitosos de l'autor, "La verdad sobre el caso Savolta". Almudena Grandes ha aconseguit el tercer lloc de la llista de vendes de ficció en castellà.

Carlos Ruiz Zafón, que va publicar al novembre "El prisionero del cielo", se situa en quart lloc de ficció en castellà, uns resultats sorprenents tenint en compte les cues que ha tingut de lectors que volien la seva firma.

I en no ficció, Jordi Pujol encapçala amb el tercer volum de les seves memòries el llista dels més venuts en català seguit del cuiner Ferran Adrià que triomfa tant en català com en castellà amb El menjar de la família. Eduard Punset o Carles Porta, amb el crim de Fago completen també la llista dels més venuts.

Entre els llibres infantils i juvenils que també tenen molta sortida destaquen: Stilton: el llibre i la rosa i Los juegos del hambre de Suzane Collins.

Entrevista a l'escriptor i periodista, Rafael Nadal, al programa El Balcó

01:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120423csrcsrcul_9.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Entrevista al president del gremi de llibreters, Antoni Daura, al programa El Balcó

02:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120423csrcsrcul_10.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Anàlisi de l'especialista en literatura de Ràdio Barcelona, Pilar Argudo, sobre la diada de Sant Jordi 2012

02:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120423csrcsrcul_11.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00