¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Sis mesos d'ocupació d'un ambulatori a Bellvitge reclamant la tornada dels metges

Els veïns de Bellvitge continuen lluitant per que els metges tornin al CAP Rambla Marina del barri. Aquest cap de setmana fa sis mesos que el van ocupar i no pensen abandonar la protesta fins que aconsegueixin el seu objectiu.

Els veïns de Bellvitge no s'ho van pensar dues vegades quan els metges van deixar de passar consulta al CAP Rambla Marina de l'Hospitalet. En senyal de protesta van decidir ocupar l'ambulatori i passar allà dia i nit fins que tornessin els metges. Des d'aquell dia han passat sis mesos i continuen a l'ambulatori tot i ser persones que superen els 60, 70 i 80 anys en alguns casos. "El temps no ens avorreix com molta gent pensava, vam entrar al CAP el 28 d'octubre i es pensaven que duraríem una setmana però han passat 184 dies, mig any, i continuem lluitant amb la mateixa il·lusió que el primer dia", explica Tomás Díaz.

Durant aquests sis mesos han aconseguit que Salut renunciés als seus plans inicials de convertir el centre d'atenció primària en despatxos de l'institut català de la salut. També han aconseguit que hi hagi especialistes passant consulta des de fa unes setmanes mentre ells continuen dormint i fent vida a l'ambulatori. Ho fan convençuts de que el barri ho necessita, com ho demostren les llargues cues de pacients a l'altre CAP que queda obert a Bellvitge. Per a Tomás Díaz, "el que ens estan traient és nostre, és un dret com la sanitat en un barri de 30.000 persones en el que tanquen un CAP i ens volen ficar a tots en un altre que no compleix les condicions, i davant aquesta situació els veïns es rebel·len i continuen lluitant".

El proper dimecres 2 de maig hi haurà una reunió entre el conseller de Salut, Boi Ruiz, i l'associació de veïns de Bellvitge. Des de Salut ofereixen convertir l'ambulatori en un centre d'especialistes però els veïns asseguren que fins que no tornin els metges de capçalera no abandonaran la protesta.

Cargando