Sociedad | Actualidad

Primera exhumació pel cas de nens robats ordenada desde Catalunya

La Fiscalia de Barcelona vol esbrinar si a dins d'un féretre enterrat l'any 1984 hi ha el cos d'una nena i si el seu ADN es correspón amb el de la mare biològica de la petita, que és qui va denunciar els fets

(MONTSE RIART)

Primera ordre d'exhumació a Catalunya en relació als casos de nens robats que la Fiscalia investiga arreu de l'Estat. Es tracta del cas d'una nena que hauria mort a Barcelona l'any 1984. L'exhumació es produirà aquest mes de maig. Pel juny se n'han ordenat 4 més.

La primera exhumació a Catalunya per un presumpte cas de nens robats s'ha ordenat arran de la denúncia d'una mare que va donar llum a una nena l'any 1984.

Más información

Segons fonts properes al cas, a la clínica de la demarcació de Barcelona on la van atendre li van dir que la criatura estava malalta i que no sabien si s'en sortiria. Els metges la van traslladar a un altre hospital i 21 dies després del part li van comunicar a la mare que la seva filla havia mort.

Aquestes mateixes fonts expliquen que a la dona li van entregar el féretre tancat i que la família el va enterrar sense obrir-lo.

L'exhumació es pot portar a terme perquè la caixa on suposadament hi havia la petita es va enterrar en un nínxol individual. El que vol esbrinar la Fiscalia de Barcelona és si a dins hi ha realment el cos d'un nadó i en cas que hi sigui, extreure restes d'ADN per comprovar que es tracta de la filla biològica de la dona.

Ella assegura que el procediment als centres on la van atendre està plé d'irregularitats. El problema, segons fonts de la Fiscalia, és que l'històrial clínic no s'ha pogut recuperar.

Quatre exhumacions més aquest juny

La investigació pels casos de nens robats a Catalunya s'ha accelerat darrerament i a banda d'aquesta exhumació, pel mes vinent se n'han previst 4 més que es faran a la mateixa província de Barcelona.

Es tracta també de féretres enterrats en nínxols individuals, cosa que facilita la investigació i l'obtenció de proves, malgrat no és habitual en aquests casos. La majoria són restes enterrades en fosses comunes que rarament es poden obrir. Per això hi ha molts dels casos que s'acaben arxivant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00