Sociedad

Unió no vol ni demanarà un Estat propi

Unió Democràtica no farà l'evolució sobiranista que ha fet Convergència. No la farà, entre d'altres coses, perquè diu que la independència podria provocar una fractura social.

Aquesta ha estat la declaració d'intencions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, en la presentació del balanç de gestió que ha fet avui al Congrés que els democristians celebren a Sitges, aquest cap de setmana.

Convergència no podrà comptar amb el seu soci de federació per a demanar un estat propi. El germà petit no segueix el camí traçat pel germà gran i Unió Democràtica, per si hi havia algun dubte, no és Independentista i no aposta per l'Estat propi com sí fa Convergència.

Más información

Però Josep Antoni Duran i Lleida no s'ha quedat aquí. Constata que amb una proposta independentista no s'haguessin guanyat les eleccions i que Unió mai no opta per propostes que divideixin el país: "Dir que si no apostem per una determinada estratègia és tant dir com que nosaltres no podem fer res més que el que diu Convergència, d'això se'n diu submissió i no som a Unió per sotmetre'ns a tercers".

Duran i Lleida ha volgut deixar-ho clar: "Convergència ho ha deixat prou clar, el dia següent al seu congrés, en boca del seu secretari general: "Convergència no és independentista", per tant, si és per això, hi ha federació de Convergència i Unió per molts anys". Diu que assumir les tesis de l'Estat Propi seria el pitjor error que podrien cometre com a partit.

Duran que agafa distància amb Convergència, però que en clau interna, marca distància amb el seu adversari, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, qui sí abraça la sobirania plena. És una candidatura sense opcions reals de guanyar però sí podria provocar un vot de càstig a Duran, que ja porta 25 anys al front del partit. En tants anys, ha cohabitat tant amb el President Pujol com ara amb el President Mas, a qui li ha volgut agrair especialment el tracte que ha dispensat a Unió: "Artur Mas tracta amb més respecte i lleialtat que mai a Unió Democràtica, estic segur que no sempre tothom li deu aplaudir a casa seva, raó de més per emfatitzar-ho".

Paraules de Duran quan presentava l'informe de gestió, que ha rebut el suport del 96% dels compromissaris que han votat, el que no ha comunicat el partit és quants ho han fet dels més de 1.000 acreditats. Un informe en el que també ha defensat el consens per sortir de la crisi i que ha tingut fins i tot paraules de rebuig pels indignats que aquests dies tornen a les places. Descriu algunes propostes del 15M com a populistes i demagògiques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00