Economía y negocios

426 euros al mes per una jornada completa de 8 hores

La Generalitat anuncia una nova tipologia de contractes per a joves amb l'objectiu de reduïr l'atur entre els menors de 25 anys

El Govern calcula que més de 32.000 joves podrian aspirar a aquest tipus de contractes. De moment, un centenar d'empreses ja s'han interessat per aquesta nova modalitat de contractació, que des d'avui mateix ja està en funcionament

El pla desenvolupa bàsicament un dels últims decrets aprovats pel Govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero. De fet, és pràcticament una fotocòpia del Reial Decret que regulava les relacions no laborals a les empreses, és a dir, els contractes dels joves en pràctiques.

Más información

Els catalans d'entre 18 i 25 anys que tinguin formació universitària o un títol de Formació Professional podran adherir-se al pla. Les úniques condicions són que estiguin inscrits a les oficines de l'atur de la Generalitat i que no hagin treballat més de 3 mesos en una feina de la seva branca. Per tant, un infermer que hagi fet de cambrer més de 3 mesos podrà accedir a aquestes pràctiques.

I en què consisteix el contracte? Doncs, a grans trets, en treballar 8 hores al dia a canvi de 426 euros al mes durant un període d'entre 3 i 9 mesos. Segons la secretària d'ocupació, Ester Sánchez, és una "bona forma que els joves puguin accedir al mercat de treball".

Els sindicats diuen que calia solucionar el problema de l'atur juvenil, que ja passa del 50%, però que aquesta no era la forma. Segons Cristina Faciabén, de Comissions Obreres, la mesura "podria vulnerar el dret a un sou digne". Dani Garcia, de les juventuts de la UGT, afegeix que una mesura com aquesta "perjudicarà enormement als joves de més de 25 anys" perquè se'ls condemna a "no trobar feina".

El Govern calcula que més de 32.000 joves podrian aspirar a aquest tipus de contractes. De moment, un centenar d'empreses ja s'han interessat per aquesta nova modalitat de contractació, que des d'avui mateix ja està en funcionament.

L'opinió dels joves sobre la nova tipologia de contractes en pràctiques

00:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120518csrcsreco_3.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00