Economía y negocios

Unes 50 ONGs catalanes podrien desaparèixer pels impagaments del Govern i per les retallades

Segons denuncien, la Generalitat els deu 10 milions d'euros. En 2 anys, el Govern ha aplicat una retallada del 81% dels diners de subvenció

Fa dos anys, el Govern pagava 49 milions d'euros per finançar projectes de cooperació internacional. Enguany, les ONG només n'han rebut 9 milions i mig, és a dir, un 81% menys. A més d'això, el govern deu a les organitzacions uns 10 milions d'euros des de fa un parell d'anys. La Generalitat els hi va demanar que tiressin dels diners que tenien estalviats, però, a hores d'ara, dues terceres parts de les ONG Catalanes (és a dir, unes 50), s'han quedat sense un sol euro.

David Llistar, un membre de la Federació Catalana d'ONGs, assegura que " no només és una qüestió de retallades, és una qüestió de matança sistemàtica de les ONG catalanes. Nosaltres vaticinem una mena d'extinció de les ONG. Per això, parlem d'una irresponsabilitat del govern i d'una voluntat de carregar-se-les".

Más información

Llistar, a més, denuncia que els impagaments no afecten totes les organitzacions per igual. Segons assegura, les pròximes a Convergència i Unió tenen moltes menys factures pendents.

Sigui com sigui, la Federació Catalana d'ONG assegura que la Generalitat no només els hi deu diners a ells. Segons diuen, el deute del govern amb totes les entitats socials del tercer sector arriba als 700 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00