Sociedad

Presó provisional amb fiança de 145.000 euros per Jordi Ausàs

És la mateixa quantitat que la jutgessa entén que hi ha indicis que ha mogut la xarxa de contraban de tabac de la que l'exconseller formava part des que es va començar a investigar.

La titular del jutjat d'instrucció número 1 de La Seu d'Urgell ha decretat presó provisional eludible amb una fiança de 145.000 euros a l'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, acusat de formar part d'una xarxa dedicada al contraban de tabac des d'Andorra. Considera que és l'import equivalent a la quantitat de tabac que Ausàs hauria mogut entre el 12 de juny i 8 de juliol, i que s'ha pogut comprovar als enregistraments que va fer la policia en el seguiment dels mossos.

A la interlocutòria consta que la quantitat de tabac manipulada podria ser molt superior a la xifra, ja que l'activitat delictiva d'aquest grup ja es venia fent molt abans del seguiment per videovigilància. En el registre efectuat al domicili de Jordi Ausàs es va trobar tancat per valor de 14.500 euros i un llistat amb preus de tabac a Andorra i al país, i el benefici econòmic que es podia treure amb seva revenda.

Más información

La jutgessa també demana 140.000 euros perquè pugui eludir la presó, la brigada de la guàrdia Civil, a qui considera que va fer diversos viatges a Andorra per poder passar el tabac amb quantitats sempre menors a 15 mil euros. Demana presó sota fiança per 7 dels 9 detinguts en aquesta trama de contraban de tabac, que hauran de fer efectiva si no volen ingressar a presó. Acusa al grup de delictes de contraban i grup organitzat.

Un magatzem a la Seu d'Urgell actuava com a centre logístic amb el continu moviment d'entrada i sortida de tabac, sempre per sota dels 15 mil euros, per evitar ser considerat un delicte penal. Des del mes de maig, la xarxa hauria pogut moure tabac de contraban per valor de 300 mil euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00