Sociedad

El comitè d'empresa del Liceu demana la mediació d'un àrbitre per aconseguir signar un nou conveni col·lectiu

Els treballadors temen nous acomiadaments o reduccions salarials després de conèixer el nou Pla Director

ACN

El Comitè d'Empresa del Gran Teatre del Liceu ha interposat una mediació de conflicte col·lectiu per incompliment del pacte signat entre el Comitè de Empresa i la Fundació Gran Teatre del Liceu al febrer, segons un comunicat del comitè. L'objectiu principal és obligar a les parts, amb la mediació d'un àrbitre, a aconseguir la signatura del nou conveni col·lectiu.

Más información

Segons aquest comunicat, l'empresa ha incomplert el seu compromís de signar el nou conveni col?lectiu dins el termini acordat i a més no ha proporcionat informació prou clara sobre la seva situació econòmica, en concret sobre l'aportació realitzada a la Fundació Gran Teatre del Liceu i sobre com i quan es retornarà als treballadors els diners que van cedir a l'empresa renunciant a la paga doble d'estiu per tal d'evitar l'ERO temporal que proposava la direcció. Uns diners que sumats arriben al milió i mig d'euros.

La sensació entre els treballadors és d'incertesa, José Antonio Medina, cantant del Cor del Liceu i membre del comitè, assegura en declaracions a la SER que "la plantilla tem pel seu futur i lamenta l'actitud de l'empresa".

En aquest comunicat el comitè també expressa la seva preocupació davant el Pla Director que la setmana passada va presentar el Liceu i que contempla una reducció de despeses de personal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00