Sociedad

Jordi Ausàs presenta recurs contra el dictamen de presó i la fiança de 145.000 euros

L'exconseller de Governació està en llibertat provisional amb càrrecs des de dilluns acusat d'estar implicat en un grup criminal que feia contraban de tabac andorrà

Fotografía de archivo (10/3/2010) del exconseller de ERC Jordi AusàsEFE-ARCHIVO/Andreu Dalmau

L'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, ha presentat recurs contra el decret de presó i la fiança de 145.000 euros imposada per la jutge que l'imputa per contraban de tabac i pertinença a grup criminal. Així ho han confirmat fonts del bufet de l'advocat de l'exconseller, Jordi Alís, que han afegit que el recurs ha estat presentat a l'Audiència de Lleida. Ausàs està en llibertat provisional amb càrrecs des de dilluns a la tarda quan va sortir del Centre Penitenciari de Ponent després d'ingressar-hi dissabte a la nit. L'operació, a la qual hi ha vuit persones més implicades, entre les quals un Guàrdia Civil, es va iniciar dimecres passat al vespre amb diverses detencions.

Más información

L'advocat Jordi Alís argumenta que l'ingrés a presó de l'exconseller sota una fiança de 145.000 euros és una ''mesura desproporcionada'' i afegeix que es demostra amb el fet que quan Ausàs va fer efectiva la seva fiança la jutge del cas va començar a rebaixar de manera considerable la dels altres detinguts en l'operació.

Jordi Ausàs va ser detingut dimecres passat al vespre i va passar 3 nits a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell. Dissabte va passar a disposició judicial i posteriorment es va decretar la presó sota fiança de 145.000 euros. La jutgessa no va acceptar els avals econòmics que va presentar la seva defensa i va decidir enviar-lo a la presó de Ponent, on va passar dues nits, fins dilluns a la tarda.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00