Economía y negocios

Els nens que portin carmanyola només s'estalviaran la meitat del preu del menú

Els escolars que portin carmanyola a l'escola hauran de pagar fins a tres euros al dia. La xifra pot oscil.lar en funció del centre i és una quantitat destinada a pagar monitors i l'ús del menjador. Així ho ha anunciat avui la Conselleria d'Ensenyament en la presentació d'una guia sobre alimentació saludable a l'etapa escolar.

Imatge d'un menjador escolarACN

Els nens i nenes de secundària que a partir del curs que ve decideixin endur-se el dinar en carmanyola a l'escola hauran de pagar una part de cost del menjador. Aquests diners han de servir per pagar monitors, així com l'ús de neveres, microones i neteja dels espais. Amb tot, des de l'administració s'estimen més posar en relleu que les famílies que optin per dur el menjar de casa s'estalviaran la meitat del preu del menjador.

La directora general d'Atenció a la Família i la Comunitat Educativa, Meritxell Ruiz, explica que el professorat també farà un seguiment dels aliments que duguin els nens de casa seva per supervisar que segueixin una dieta saludable, per bé que la responsabilitat última de la dieta dels nens que portin carmanyola serà de les seves famílies.

Más información

La Generalitat creu que la incidència de la carmanyola a l'escola catalana serà mínima el curs que ve i que, fonamentalment s'aplicarà a secundària. A Catalunya el preu màxim d'un menú escolar és de 6 euros amb 20 cèntims.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00